29 Kasım 2019 Cuma

Bahçeli’den Arınç’a ayar: “Ağzını kapatsa iyi olacak! Fazla konuşması kendisine zarar veriyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’li Bülent Arınç’ı uyardı. “Ağzını kapatsa iyi olacak. Fazla konuşması kendisine zarar veriyor” diye konuştu.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın “KHK uygulamaları bir facia” sözlerine günler sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tekrar tepki gösterdi. Bahçeli, Hizmet Hareketi’ne yönelik cadı avına dikkat çekti ve bazı açıklamaların kafa karıştırdığını söyledi. “Arınç ağzını kapatsa iyi olacak, fazla konuşması kendisine zarar veriyor” dedi.

Bahçeli, daha önce yaptığı bir açıklamasında “KHK faciadır, değerlendirmesiyle birlikte mağdur edebiyatına bel bağlanması 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine büyük bir haksızlık ve hadsizliktir” diyerek Arınç’ı sert sözlerle eleştirmişti. Bahçeli’nin açıklamalarından üç gün sonra Arınç konuya ilişkin olarak bir açıklama yapmış, “Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı. KHK faciadır dememeliydim” demişti.

YENİ SİSTEMLE YÜKSELİŞE GEÇİLDİ!

Öte yandan MHP lideri eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin parlamenter sistemin kusur ve eksikliklerini bertaraf ettiğini ifade etti. Türkiye’nin yeni sistemle yükselişe geçtiğini kaydeden Bahçeli, şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi temel gündem ve önceliğimizdir. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bu yeni sistemle kararlar süratle alınmakta, uygulamaya süratle geçilmekte, bununla birlikte herhangi bir gevşeme ve gecikme yaşanmamaktadır. Kurumlar arasında bir denge ve düzen vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi daha yenidir. Bu yeni sistemin tam oturması sabahtan akşama hemen olacak bir iş değildir. Zamanla taşlar yerine oturacak, sistem tıkır tıkır çalışacaktır.”

“Ölümümü can-ı gönülden istiyorum”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder