29 Kasım 2019 Cuma

Almanya’dan müze soyguncularını ihbar edene 500 bin euro ödül

Dresden’deki müzeden yaklaşık 1 milyar euro değerinde paha biçilmez mücevherleri çalan hırsızları ihbar edene 500 bin euro ödül verileceği açıklandı.

BOLD – Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti Dresden’in en önemli müzelerinden Grünes Gewölbe’den çalınan mücevherlerin ve soygunu gerçekleştiren hırsızların bulunması için yardım edene 500 bin euro ödül verileceği açıklandı.

Dresden Emniyet Müdürü Horst Kretschmar, verecekleri ödülün sorumluları yakalamak ve çalınan eserlerin geri getirilmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

ÖZEL EKİP 40 KİŞİYE ÇIKARILDI

Savcılık ve polis yetkililerinin perşembe günü Dresden’de yaptıkları ortak açıklamada olayın aydınlatılması için kurulan özel ekibin de 20 kişiden 40 kişiye çıkarıldığı kaydedildi.

Özel ekibin cuma gününe kadar incelemelerini sürdüreceği, daha sonra ise müzede bir dizi onarım çalışması yapılması gerektiği kaydedildi.

Dresden Müzeler Müdürü Marion Ackermann, pazartesi günü gerçekleşen soygunda müzedeki 10 elmas setten 3’ünün çalındığını kaydetti.

Avrupa’nın en büyük hazine koleksiyonlarından biri olan Dresden kentindeki müzeye giren hırsızların çaldıkları eser ve mücevherlerin değerinin 1 milyar euro olduğu belirtiliyor.

HIRSIZLARIN 4 KİŞİ OLDUĞU BELİRTİLİYOR

Almanya tarihinin en büyük soygunlarından birini gerçekleştiren hırsızlar müzenin zemin katındaki demir parmaklıklı bir pencereden müzeye girmiş ve mücevherlerin sergilendiği vitrini bir baltayla kırmıştı.

Olay yerinden otomobille kaçan hırsızlar daha sonra otomobili bir garajda ateşe vermişti. Kamera görüntülerinde iki kişi yer alsa da olayı araştıran özel ekip, hırsızların toplam dört kişi olduğunu belirtiyor.

Olayla ilgili yayınlanan görüntülerde iki kişinin çekiçle mücevherlerin vitrinini parçaladığı görülüyor.
Polis ise hırsızların müzeden çıkmasından beş dakika sonra olay yerine ulaşmıştı.
GRÜNES GEWÖLBE MÜZESİ

Çalınan mücevherler “Güçlü August” diye anılan I. August ile III. August tarafından oluşturulan koleksiyonlara aitti. Müze yetkilileri 17. yüzyıla ait eserleri “paha biçilmez” olarak nitelendiriyor.

Altın ve gümüşten oluşan değerli taşlar, heykeller ve süslemeleri içeren koleksiyon, İkinci Dünya Savaşı’nda müttefiklerin bombardımanından kurtulmuştu.

Müzenin en değerli parçalarından olan 41 karatlık bir yeşil pırlanta ise halihazırda New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergileniyor.

Müzedeki 10 salonda mücevher ve altın, gümüş, değerli taşlar ve diğer değerli materyallerden yapılmış 3 bin civarında eser sergileniyordu. İkinci Dünya Savaşında zarar gören bina daha sonra restore edilmişti. 2006 yılında tekrar açılan bina turistlerin uğrak noktası olmuştu.

Almanya’da 1 milyar euroluk müze soygununun görüntüleri yayınlandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder