28 Kasım 2019 Perşembe

Tiktok, hesabı engellenen kadından özür diledi

TikTok, Çin’in Uygur Türkleri politikasını eleştiren hesabı engellenen genç kadından özür diledi.

BOLD – Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Çin’in Uygur Türkleri’ne yönelik politikalarını eleştiren videosunun ardından içerik koymasının engellendiği Amerikalı Feroza Aziz’den özür diledi.

Feroza Aziz, Çin’in Uygur Türklerini Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki kamplarda tuttuğunu söyleyerek bu olayları, “yeni bir Holokost ” yani Yahudi soykırımı olarak nitelendiriyordu.

Aziz, bu videosunun ardından TikTok’a içerik koymasının engellendiğini açıklamıştı.

ÖZÜR DİLEDİ: İNSANİ BİR HATA

Bir açıklama yapan TikTok, Aziz’den özür dileyerek hesabı geri verdiğini aktardı. TikTok, videonun bir saatten az bir süre içerisinde yeniden yüklendiğini duyurdu.

Uygulamanın ABD’deki temsilcisi Eric Han, “Tarafımızdan kaynaklanan insani hata için kullanıcıdan özür dileriz.” açıklamasında bulundu.

“İNANMIYORUM, KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Aziz ise şirketin açıklamasına inanmadığını ve özrünü kabul etmediğini belirterek bu konuda konuşmaya devam edeceğini söyledi.

“NEYİ SAKLAMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?”

TikTok’un videosunu kaldırdığı Feroza Aziz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu, TikTok’un beni Uygur soykırımı konusunda susturmaya çalıştığı ilk durum değil. Tiktok, (sizden) cevap almayı hak ediyorum. Neyi saklamaya çalışıyorsunuz?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Genç kadın bir saat sonra yazdığı bir başka iletisinde, “TikTok kamuoyundan özür diledi ve hesabımı geri verdi. Hesabımın, daha önce silinmiş bir başka hesabımdaki alakasız bir hiciv videosu nedeniyle alındığına inanıyor muyum? Hayır.” İfadesini kullandı.

Aziz, hesabının Uygurlar ile ilgili 3 bölümlük bir video yayınlamayı bitirdikten hemen sonra erişim engeli geldiğini dile getirdi.

TikTok, Uygurlara Çin zulmünü eleştiren ABD’li Feroza Aziz’in hesabını engelledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder