26 Kasım 2019 Salı

‘Babacan’ın eleştirileri isabetli ama bu imza kime ait?’

İlk kez bir televizyon programına katılan Ali Babacan, imzası olduğu başkanlık sistemini üzerinden iktidarı eleştirince hem muhaliflerin hem AKP’lilerin tepkisini çekti.

BOLD – AKP ile yollarını ayıran Ali Babacan, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın konuğu oldu. Partisinden neden istifa ettiğini ve yeni partiye neden ihtiyaç olduğunu canlı yayında anlatan Ali Babacan, başkanlık sistemiyle ilgili kısa bir test süreci olduğu ve yeni sisteme geçtikten iki ay sonra Türkiye’de büyük bir ekonomik krizinin gözlemlendiği söyledi. Babacan’ın sözleri hem muhalefetin hem de iktidarın tepkisini çekti.

İHANETİNİZDE BOĞULACAKSINIZ

Parti hazırlığındaki Babacan’a ihanet göndermesi yapan AKP’li Mehmet Metiner, ”O makamların adamı değildiniz. Şimdi Reis’in size sağladığı o makamlar üzerinden tafra yapıyorsunuz. Küçüktünüz. Konuştukça daha da küçülüyorsunuz. İhanetinizde boğulacaksınız” dedi.

SARAY’DAN SUÇLAMA

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ise Babacan’a Ziraat Bankası ile ilgili suçlama yöneltti. Bulut sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ”Ali Babacan TV programına çıkacakmış, parti kuracakmış! Hayırlı olsun! Yalnız bütün bu işlere başlamadan 2014’ten bugüne her fırsatta sorduğum şu soruya cevap vermeli; BANK ASYA’yı ZİRAAT BANKASI’na satmaya ve fetö’nün 1,5 milyar doları cebine koyacağı bu işleme neden kalkıştı?”

BAŞKANLIK ELEŞTİRİLERİ İSABETLİ AMA İMZASI VAR

Gazeteci Abdulhamit Bilici, Babacan’ın Başkanlık sistemi hakkında söylediklerinin isabetli olduğunu vurgulayarak şu hatırlatmada bulundu, ”Babacan’ın bu tespiti çok doğru fakat 10 Aralık 2016’da Meclis’e sunulan başkanlık sistemi teklifindeki şu imza kime ait?”

PARMAĞINI KIPIRDATMADI

Gazeteci Emin Çapa da Babacan’ın bakan olduğu dönemde başkanlık sistemine destek verdiğini belirterek şunları ifade etti, ”Sn Ali Babacan’ı dinlerken kendimi gülmekten alamıyorum. Türkiye tek adam rejimine giderken bu rejimin yolunun taşlarının döşenmesine destek vermedi mi? Arkasındaki güç olan Abdullah Gül, tek adam rejimine giden süreci engellemek için parmağını kıpırdattı mı?”

“Ülke karanlık bir tünele girdi” diyen Babacan: Kendimi vebal altında hissediyorum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder