29 Kasım 2019 Cuma

CNN Türk, termik santrallere 2,5 yıl daha filtre takılmama kararını skandal bir yayınla savundu

CNN Türk, çevre kirliliğini hiçe sayarak termik santrallere 2,5 yıl daha filtresiz faaliyet ayrıcalığı tanınmasını savundu. Sunucu Beste Uyanık, filtre takılmazsa ne kadar kar edileceğini anlattı.

BOLD – Sunucu Beste Uyanık, CNN Türk’te yayınlanan Günün Ekonomisi programında, termik santrale filtre takılmamasını skandal sözlerle destekledi. Filtre takılma işlemi için üretime verilecek aranın maliyetini hesaplayarak kararın doğru olduğunu anlatmaya çalıştı.

Türkiye’deki 15 termik santralin bacalarının filtrelenmesi için son yasada 2,5 yıl süre tanındığını belirten sunucu Uyanık, Çevre Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarını hatırlatarak “Takmayanlar, 20 kat fazla ceza alacak ama 10-12 günlük araya ihtiyaçları var” dedi. Bu aranın maliyetini Yatağan Termik Santrali üzerinden hesaplayan Uyanık, şu ifadeleri kullandı:

10 GÜNLÜK KAYBI TEK TEK ANLATTI!

“O santralin 10 gün durması demek, 32 bin kişi enerjisiz kalacak demek. Bu tek bir santral. 15 santral birleşirse bu oran 500 bin kişiye çıkacak. 10 günde 500 bin kişi mağdur olacak. 35 bin konut dediğimiz 750 bin konuta çıkacak 15 termik santral de aynı zamanda filtreleme işlemine girerse. Yatağan’daki santrali durdurdunuz 10-12 gün, 12 bin metro seferinin iptal edileceği kadar bir enerji kaybı yaşanacak ve 8 bin 900 makine de çalışamayacak. Sanayiye de vuracak.”

HANGİSİ DAHA DEĞERLİ?

TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, sosyal medya hesabından CNN Türk yayınına tepki gösterdi ve şu paylaşımı yaptı: “İnanılmaz! CNN Türk, bir termik santrale filtre takmak için verilecek 10 günlük aranın maliyetini hesaplayarak, açıkça termik santrallerin baca filtresi takmadan 2.5 yıl daha çalışabilme iznini savunuyor. Soruyoruz, hangisi insan sağlığından daha değerli?”

AKP-MHP ORTAK YAPIMI

Türkiye’de bulunan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti.

İşkenceyi belgeleyen Ercivan Özcan: “Korkmayın, hakkınızı arayın”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder