27 Kasım 2019 Çarşamba

Türkiye Tokyo için 6 takımın en iyisi olmalı

Türkiye Basketbol’da 2020 Tokyo Olimpiyatları için önce Çekya ve Uruguay ile mücadele edecek. Baş antrenör Ufuk Sarıca takımın gençliğini güveniyor. Maçlar 23-28 Haziran’da Kanada’da oynanacak.

BOLD – 12 Dev Adam’ın da yer aldığı 16 ekibin katılacağı 2020 Tokyo Olimpiyat Elemelerinde Türkiye’nin rakipleri belli oldu. Eleme müsabakaları, 23-28 Haziran 2020’de Kanada, Hırvatistan, Litvanya ve Sırbistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Elemeler sonunda gruplarını lider tamamlayan 4 takım, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılacak.

TEK BİLET İÇİN SAVAŞACAKLAR

B Grubu’nda Çekya ve Uruguayla eşleşen A Milli Takımımız, 2020 Olimpiyatları’na gitmek için Yunanistan, Çin, Kanada, Çekya ve Uruguay’ı geçmeye çalışacak. Ay-yıldızı takım Çekya ve Uruguay’ın bulunduğu B Grubunda önce ilk ikiye girmeye çalışacak. Sonrası ise A Grubundan gelecek olan Yunanistan, Çin, Kanada takımlarından ikisi ile yarı final eşlemesine girecek. Finali kazanan tek takım biletini alacak.

TOKYO’DA OLMAK İSTİYORUZ

Başantrenör Ufuk Sarıca, kura çekiminden sonra yaptığı açıklamada, olimpiyatlara katılmayı çok istediklerini vurgulayarak, “Kura hepimiz için hayırlı olmasını dilerim. Tokyo’da yer alabilmek en büyük hedefimiz. Genç ve dinamik bir takımız. Çapraz grubumuzla beraber 6 ülke, tek bir olimpiyat vizesi için mücadele edecek. Dolayısıyla bu 6 ekip içinde en iyi takım olmak zorundayız. Zorlu maçlar bizi bekliyor. En iyisini yapacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ELEME OYNANACAK ÜLKE GRUPLAR

KANADA (VICTORIA) 

A Grubu: Yunanistan, Çin, Kanada

B Grubu: Çekya, Türkiye, Uruguay

SIRBİSTAN (BELGRAD )

A Grubu: Dominik, Yeni Zelanda, Sırbistan

B Grubu Porto Riko, İtalya, Senegal

LİTVANYA (KAUNAS )

A Grubu: Litvanya, Kore, Venezuela

B Grubu: Polonya, Slovenya, Angola

HIRVATİSTAN (SPLIT)

A Grubu: Almanya, Rusya, Meksika

B Grubu: Hırvatistan, Brezilya, Tunus

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder