28 Kasım 2019 Perşembe

Duvarlarına ‘defol Alevi’ yazılan eve gelen polisler ailenin Alevi derneklerine attığı mesajlarla ilgilenmiş

Alevi ailenin oğlu Eren Şenal, “Bu sarhoşların veya çocukların işidir” diye geçiştiren polislerin, telefonundaki Alevi derneklerine atılan mesajların fotoğrafını çekip gittiklerini söyledi.

BOLD – İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesinde oturan Alevi Şenal ailesinin evinin duvarına, kimliği belirsiz kişilerce, “Defol Alevi” yazılarak çarpı işareti konuldu. Olay üzerine Şenal ailesi karakola giderek şikayette bulundu. Aile olayın ardından Alevi Haber Ajansı PİRHA’ya konuştu.

KİMSEYE HABER VERMEYİN

Aynı mahallede yaklaşık 25 yıldır kimseyle husumet yaşamadan oturduklarını söyleyen baba Bayram Şenal, “Polis geldi, resimleri çekti. Önce dediler ki ‘Sarhoşların işidir.’ Sonra oğlum derneği arayınca ‘bir yeri aradınız mı, kimseye haber verdiniz mi? Vermeyin’ dediler. Ondan sonra bizi karakola götürdüler, ifade verdik” dedi.

TEK ŞÜPHELİ O ŞUANDA

Konuşmasının devamında Şenal ayrıca, “Belediye başkan yardımcısı daha önce ‘Elimde olsa hepinizin evlerini yıktırırız’ demişti. İkinci dönemde de 10-15 kişiyle oğlum ve benim üzerime saldırdılar, bizi darp ettiler. Rapor da var, karakoldan tutanağımız da var. Tek şüphelendiğim kişi o. Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu” dedi.

NEDEN ALDIKLARINI SÖYLEMEDİLER

Oğul Eren Şenal da gelen polislerin cep telefonunu alarak, Alevi dernekleri başkanlarına attığı mesajların fotoğraflarını çektiğini söyledi. Şenal, bu ne içindi diye sorduğunda cevap alamadığını anlattı.

OLAYI GEÇİŞTİRDİKLERİ İDDİALARI YANLIŞ

Olayla ilgili açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır” diye konuştu. Olayla ilgili detaylı inceleme yapıldığını belirten Çelik, “İçişleri Bakanımız konuyu bizzat takip etmektedir. İzmir Valiliği ve Emniyet birimleri azami hassasiyetle ilgilenmektedir. Dolayısıyla devlet kurumları tarafından bu meselenin “birkaç çocuk yapmıştır” denilerek geçiştirildiği bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

AKP’li başkandan mağdur vatandaşa: ‘Daha çok oyla seçildik, cevap vermeye mecbur değiliz’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder