30 Kasım 2019 Cumartesi

Kanarya Adaları’nda sahile vuran mülteci teknesinin yardımına koştular

İspanya’nın turizm cenneti Kanarya Adaları’nda sahile yanaşan mülteci teknesindekilere turistler yardım etti. 6 gündür denizde oldukları öğrenilen 20 mülteci ölümden döndü.

BOLD – Kanarya Adaları’ndaki Aguila kumsalına dün mültecileri taşıyan bir bot yanaştı. Olay, sahilde güneşlenenleri şaşkına çevirirken turistler hemen yardıma koştu.

Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu mültecilerin iyi durumda olmadığını fark eden tatilciler, hemen sağlık ekiplerini çağırdı. Aralarında hamile bir kadın ile çocukların da bulunduğu mültecilere yiyecekler verildi.

Sağlık ekiplerinin bölgeye gelmesiyle, gece boyunca denizde olan mültecilere termal battaniyeler verildi. Yetkililer 20’yi aşkın mültecinin 6 gündür denizde olduğunu ve büyük çoğunluğunun Sahra Altı Afrika ülkelerinden olduğunu belirtti.

ÇOK ZORLU BİR YOLCULUK

Yardım çalışmalarını yürüten ekipten Jose Antonio Rodriguez, “Çok zorlu bir yolculuk olmuş. Bottaki bebeklerden biri acilen hastaneye sevk edildi. Kıyıya ulaştıklarında yardıma ilk koşan turistler ve çevredeki yerel halktı. Onlara kıyafetler ve yiyecekler verdiler” dedi.

İspanya İçişleri Bakanlığının verilerine göre Kasım ayı boyunca ülkeye 27 bin 594 mültecinin geldiği ifade ediliyor.

7 yıldır cezaevinde yatan Londra saldırganı şartlı tahliye ile salınmış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder