7 Ocak 2021 Perşembe

ABD Kongresi Biden’ın başkanlığını tescilleyince Trump pes etti

ABD Kongresi, dün Trump yanlılarının saldırısının ardından Joe Biden’ın başkanlığını tescilledi. Seçiciler Kurulu’nun oy sayısı 270’i geçti. ABD Başkanı Donald Trump da Kongre’deki oylama sonrası devir teslimde sorun çıkarmayacağını açıkladı.

BOLD – ABD Kongresi’ne başkent Washington DC’de Trump’ın mitingi sonrası saldırı düzenlendi. Olayların çatışmaya dönüştüğü Kongre baskınında 4 kişi öldü. Kongre, Biden’ın başkanlığı için yürüttüğü tescil oylamasına ara verdikten sonra devam kararı aldı.

Reuters’ın aktardığına göre ABD Kongresi, Seçiciler Kurulu’nun oy dağılımında Biden’ın 270 oyu geçtiğini duyurdu. Böylece Joe Biden’ın başkanlığı resmi olarak tescil edildi.

Kongrede Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerini bir araya getiren ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’in yönettiği ortak oturumda, alfabetik sıraya göre her eyaletin delege oylarının hangi başkan adayı ile başkan yardımcısı adayına gittiği yüksek sesle okundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Dan Scavino tarafından Twitter’da yapılan açıklamaya göre de Donald Trump, “Her ne kadar seçim sonuca katılmasam ve kanıtlar benden yana olsa da 20 Ocak’ta düzenli bir devir teslim olacak” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder