6 Ocak 2021 Çarşamba

Boğaziçi protestolarında toplam gözaltı sayısı 36’ya çıktı

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li rektör atanmasını protesto edenlere yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Sabah saatlerinde 14 kişi daha gözaltına alınırken toplamda sayı 36’ya yükselmiş oldu.

BOLD – AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlar bu sabah da sürdü. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda 14 kişi daha gözaltına alındı.

GÖZALTILAR BU SABAH DA DEVAM ETTİ

Evrensel’in haberine göre AKP’den daha önce milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto edenlere yönelik operasyonlar sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 14 kişi daha gözaltına alındı.

36 KİŞİYE ‘BULU’ GÖZALTISI

Bulu’nun rektör olarak atanmasını önceki gün üniversite önünde protesto eden 17 kişi gözaltına alınmıştı. Öğrencilerin kaldıkları evlerin bazılarının kapısını koçbaşıyla kıran polisler, bazılarının ise duvarlarını yıkmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerin sayısı akşam saatlerinde 22’ye yükselirken, operasyonlar bu sabah da devam etti. Bugün 14 kişinin daha gözaltına alınmasıyla sayı 36’ya yükseldi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder