6 Ocak 2021 Çarşamba

Endonezya’da ilk korona aşısı Devlet Başkanı Widodo’ya vurulacak

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfuslu ülkesi Endonezya’da Çin aşısı CoronaVac ile gelecek hafta koronavirüse karşı aşılamaya başlanacağı bildirildi. İlk aşı olarak Devlet Başkanı Joko Widodo’ya yapılacak.

BOLD – 260 milyon nüfuslu Endonezya’da koronavirüs aşılamasına gelecek hafta başlanacak. Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin’in verdiği bilgilere göre, aşılamada Çinli şirket Sinovac Biotech tarafından üretilen CoronaVac aşısı kullanılacak.

Endonezyalıların aşı konusundaki çekincelerini gidermek için 13 Ocak’ta ilk olarak Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’ya aşı yapılacağı bildirildi. Aşı Endonezya vatandaşları için ücretsiz olacak.

CoronaVac aşısı Çin’de acil onay almış ve kullanılmaya başlanmıştı. Endonezya’ya şu ana kadar 3 milyon doz CoronaVac aşısı sevk edildiği, 45 milyon dozluk sevkiyatın ise Ocak sonuna kadar gönderilmesinin planlandığı belirtildi. Endonzeya AstraZeneca ve Novavax şirketlerinden de 100 milyon dozluk aşı sipariş etmişti.

Johns-Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, Güney Asya’nın en kalabalık nüfuslu ülkesi Endonezya’da şu ana kadar 772 bin koronavirüs vakası kayda geçti; 23 bin kişi ise Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Sinovac aşısının üçüncü aşama klinik deneyleri Endonezya’nın yanı sıra Brezilya ve Türkiye’de yürütülüyor. Brezilyalı yetkililerin verdiği bilgilere göre, CoronaVac 13 bin gönüllü ile klinik deneylerin üçüncü aşamasının sürdüğü Brezilya’da yüzde 50 ile 90 arasında koruma sağladı. Türkiye’deki klinik deneylerden elde edilen verilere göre ise aşının koruma oranı yüzde 91,25 olarak tespit edildi.

Koronavirüste Güney Afrika korkusu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder