6 Ocak 2021 Çarşamba

Koronavirüs Şeffaflık Endeksi açıklandı: Türkiye sondan dördüncü

İngiltere merkezli bağımsız analiz şirketi TotalAnalysis’in hazırladığı Kovid Veri Şeffaflık Endeksi’ne göre Türkiye, 100 ülke arasında 97’nci oldu. Türkiye, listede sadece üç ülkeyi geride bırakabildi.

BOLD – Pandeminin başlangıcından bu yana 200’den fazla ülke ve 2 bin 200’den fazla bölgede Kovid-19 verileri toplayan İngiltere merkezli bağımsız analiz şirketi TotalAnalysis’in hazırladığı Kovid Veri Şeffaflık Endeksi’nde Türkiye, 100 ülke arasında 97’nci olabildi. Endekse göre Türkiye veri şeffaflığında sadece Sırbistan, Türkmenistan ve Kuzey Kore’yi geçebildi.

İKTİDAR AŞI TEDARİKİ KONUSUNDA SINIFTA KALDI

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, dünya nezdinde şeffaf, güvenilir olmadan salgın yönetmeye çalışan bir iktidar bulunduğunu belirtti. “Oysa şeffaflık olmadan salgının yönetilemeyeceğini sadece biz değil saygın bilim insanları da defalarca dile getirdi. Ama bildiğini okuyan tek adam rejiminin salgını yönetirken ülkeyi getirdiği nokta, kapalı rejim olan Kuzey Kore’nin iki tık üstü oldu” dedi.

Tek adam rejiminin hem pandemi yönetimi hem de aşı tedariki konusunda sınıfta kaldığını vurgulayan Budak,  “Maalesef iktidar dünya liderliğine oynuyoruz propagandası yapmaktan, pandemiyi yönetmeye fırsat bulamamıştır” dedi.

Çetin Osman Budak

LAFTA DÜNYA LİDERİ OLANLAR PANDEMİYİ YÖNETEMEDİ

‘Dünya beşten büyüktür’ propagandası ile kendisini dünya lideri ülkeler arasında konumlandırmaya çalışanların, pandemi yönetiminde şeffaflık açısından geride kaldığını vurgulayan Budak, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer salgın yönetiminde tamamen şeffaf bir konuma geçmezsek 2021 yılı turizm sezonunu da kaybederiz. Bunun provasını geçen yaz asemptomatik vakaların resmi Kovid-19 rakamlarına dahil edilmediğinin açıklanmasıyla yaşadık. O sırada Türkiye’de tatil yapan özellikle İngiliz turistler, ülkelerinde 14 gün karantinaya girmemek için hızla geri döndüler. Zaten vakaların il bazında açıklanmamasından dolayı Avrupalı turist için güvenli uçuş yapılabilecek ülkeler listesine girememiştik.”

Ziraat Bankasından çalışanlarına 288 milyon lira ‘batık kredi’ payı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder