7 Ocak 2021 Perşembe

Kongre baskını sonrası istifa edenlere Eğitim Bakanı DeVos da katıldı

ABD’de tarihe geçen kongre baskını sonrası Trump yönetiminden bir isim daha istifa etti. Eğitim Bakanı Betsy DeVos de görevi bıraktığını açıkladı. DeVos, eylemlerle ilgili Trump’ı suçladı. 

BOLD – ABD’deki kongre baskını sonrası sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Trump yönetiminden bir isim daha, olayların ardından istifa kararı aldı. Ulaştırma Bakanı Elaine Chao’dan sonra Eğitim Bakanı Betsy DeVos da istifa etti.

ÖLÇÜSÜZ BİR SALDIRI YAPILDI

İstifasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak Trump’a seslenen DeVos, kongreye ölçüsüz bir saldırı yapıldığını belirterek, “Sizin söylemlerinizin yaşanan olaylara yaptığı etki konusunda yanılgıya yer yok ve bu da benim için bir dönüm noktası oldu” ifadelerini kullandı. Beyaz Saray’dan DeVos’un istifasının kabul edilip edilmediği yönünde bir açıklama gelmedi.

DÖRT DANIŞMAN DA İSTİFA ETTİ

Beyaz Saray’dan da istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’ne dahil olan dört üst düzey danışmanının da istifa ettiği öğrenildi. Reuters’in haberine göre, istifa eden isimler Erin Walsh, Mark Vandroff, Anthony Rugierro ve Rob Greenway olarak açıklandı.

MİT’in buharlaştırdığı 4 kişi nerede?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder