6 Ocak 2021 Çarşamba

Trump kışkırttı destekçileri kongreyi bastı: 4 ölü

ABD’de kasım ayında yapılan seçim sonuçlarını kabul etmeyen Trump taraftarları, kongre binasını bastı. Olaylar sırasında 4 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Baskı sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edilirken onlarca gösterici de gözaltına alındı.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın düzenlediği mitingin ardından Trump destekçilerinin Washington DC’de bulunan kongre binasını bastı. Baskın sırasında biri vurularak, diğerleri ise tıbbi sebeplerle toplam 4 kişi yaşamını yitirdi. ABD tarihinde ilk kez yaşanan olaylar sonrasında Beyaz Saray’da istifalar arka arkaya istifalar geldi.

52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sözcü’den Tayfun Hopalı’nın haberine göre kasım ayında yapılan seçimlerde hüsrana uğrayan Trump, görevi bırakmasına sayılı günler kala ülkeyi karıştırdı. Seçim sonuçlarını kabullenmeyen ve daha önce yaptığı açıklamalarla da mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Trump, dün ABD Kongresi’nin yeni başkanı resmi olarak onaylamak için toplandığı sırada bir miting düzenledi. Başkent Washington’da toplanan binlerce gösterici “Çalmayı Durdur” mitinginde gösteri yaparken Trump destekçileri bir süre sonra kongre binasına girdi. Kongre binasında arbede yaşanırken Washington’da sokağa çıkma yasağı kararı alındı. İlk belirlemelere göre gösterilerde 4 kişi yaşamını yitirdi, 52 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyetçilerin ve Demokratların ulusal komite merkezlerinde bomba ve patlayıcı bulundu.

BEYAZ SARAY’DAN İSTİFA HABERLERİ GELDİ

ABD tarihinde ilk kez yaşanan olayların ardından art arda istifa haberleri geldi. Trump’ın eşi Melania Trump’ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham, olayların ardından istifa ettiğini açıkladı. Reuters’ın haberine göre, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews ve Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta da istifa etti.

Koronavirüsten toplam can kaybı 22 bini geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder