6 Ocak 2021 Çarşamba

Sağlık çalışanları salgını unuttu ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor

Sağlık çalışanlarına döner sermaye performans ücreti ödenmiyor. Geçim sıkıntısı yaşayan sağlık çalışanları salgınla mücadeleyi geri plana attı. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, maaş sorununa kalıcı çözüm bulunmasını istedi.

BOLD – Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, sağlık personelinin maaş sorununa dikkat çekerek, “Herkes virüsü unutmuş durumda. Sağlık personeli ‘Nasıl geçinebilirim’ diye düşünüyor” dedi.

BİRÇOK ÇALIŞAN ASGARİ ÜCRET ALIYOR

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a konuşan Bacaksız, “Hemşirelerimiz bazı yerlerde temizlik personelinden düşük maaş alıyor. İşe yeni başlayan 4-b’li bir hemşire 2 bin 800 lira alıyor. Artık neredeyse hepimizin ücreti asgari ücret oldu. Ev kiraları ve faturalar düşünüldüğünde asgari ücret yetersiz.Bu sorunun çözümü performans odaklı ek ödeme değil. Aslında bir maaş düzenlemesi konuşulmalıdır. Yoksa kalıcı bir çözüm bulamayız” dedi.

ÖLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI ALMANYA’DAN 10 KAT FAZLA

Türkiye’de sağlıkçıların geçim ve ücret sorunları nedeniyle başka sorunların gündeme gelmediğini belirten Bacaksız, “Türkiye’de virüsten yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının Almanya’nın 10 kat fazla olmasının bir nedeni, dinlenme hakkının, izin hakkının gasp edilmesidir. Ama bunları konuşamıyoruz. Ayrıca aşılama süreci de planlanmamış durumda. Gelen aşı personele bile yetmeyecek gibi duruyor. Faz 3 çalışması da bitmemiş bir aşı var. Ama bunlar hiç konuşulmuyor. Sağlık personeli ‘Bir ay sonra ne kadar alacağım’ diye düşünmek zorunda kalıyor” dedi.

Ziraat Bankasından çalışanlarına 288 milyon lira ‘batık kredi’ payı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder