7 Ocak 2021 Perşembe

Yazar Murat Gülsoy Boğaziçi’ndeki görevinden istifa etti

Birçok edebiyat ödülünün sahibi yazar ve akademisyen Murat Gülsoy, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevindeki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya akademisyenler de tepki göstermeye devam ediyor. Sait Faik Hikâye Armağanı, Yunus Nadi Roman Ödülü, Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nün sahibi olan yazar-akademisyen Murat Gülsoy Boğaziçi Üniversitesi Yayınevindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Gülsoy, “2004 yılından beri sürdürdüğüm Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanlığı görevimden istifa ettim. Bunca yıl emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olan Gülsoy, 2014 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi müdürlüğü görevini de sürdürüyordu.

“Bu Kitabı Çalın” adlı hikâye kitabı ile 2001’de Sait Faik Hikâye Armağanı’na, “Bu Filmin Kötü Adamı Benim” ile 2004 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü’ne, Gölgeler ve Hayaller Şehrinde romanı ile 2014 yılı Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’ne layık görülmüştü.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder