9 Ocak 2021 Cumartesi

Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilere çıplak arama ve tecavüzle tehdit

Kayyum rektör protestolarında gözaltına alınan öğrenciler, işkenceye maruz kaldı. Öğrenciler çıplak arama ve darp mağduru olurken, kimi öğrenciler taciz ve tecavüzle tehdit edildiğini açıkladı.

BOLD – Boğaziçi Üniversitesine AKP’li Melih Bulu’nun atanmasını protesto ettiği için gözaltına alınan protestocular maruz kaldıkları işkenceleri anlattı. İddialara göre hakaret ve küfre maruz kalan protestoculara çıplak arama dayatması yapıldı. Dayatmaya karşı çıkanlar ise darp edildi. İşkence iddialarının arasında taciz ve tecavüz tehdidi de var.

ÇIPLAK ARAMAYA DİRENENE DARP

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakılan öğrencilerden Ferhat Ergen, gözaltı sürecinde süreklileşen bir şekilde şiddet gördüğünü kaydetti. Bir buçuk saat süren ev araması süresince ters kelepçeyle yere yatırıldığını ifade eden Ergen, “Emniyete girer girmez çıplak arama dayatıldı. Kabul etmeyince ve direnince darp edildik” dedi.

TECAVÜZLE TEHDİT

Gözaltı sürecinde polis tarafından pek çok kez hakaret ve küfre maruz kaldığını ifade eden LGBTİ+ birey Havin, ölüm tehdidi aldığını söyledi. Çıplak arama sırasında tacize maruz kaldığını belirten Havin, “Nezarethaneye getirildiğimizde polisler yanıma gelerek beni tecavüzle tehdit ettiler. AKP Gaziantep milletvekili de bizim fotoğraflarımızı paylaşıp terörist ilan etti. Alenen bizi teşhir etti” diye konuştu.

Kudret Çetinkaya da, “Sağlık kontrolüne götürülürken işkenceyle arabadan indirdiler. Teker teker hepimize işkence yaptılar” dedi.

TERS KELEPÇE

Gözaltındaki arkadaşlarıyla birlikte açlık grevine girdiğini anlatan Burak Çetiner ise, avukatları tarafından gönderilen şeker ve suların gecikmeli olarak verildiğini söyledi. Sağlık kontrolü sonrası ters kelepçeyle yere yatırıldığını belirten Çetiner, görüntü almaya çalışan sağlık çalışanlarının engellediğini ifade etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder