9 Ocak 2021 Cumartesi

Kontrgerilla ve darbeler: İlker Başbuğ’un anlatamadıkları

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında çarpıcı iddialar gündeme getirdi. Arslan, Başbuğ’un yazdığı 10’un üzerinde kitapta birçok konuyu ele almasına karşın Türkiye için pek çok kritik konuda bildiklerini anlatmadığını ileri sürdü.

BOLD – Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ yeni kitabı ve açıklamaları ile yeniden tartışmaların odağında. Başbuğ, Cumhuriyet’ten İpek Özbey’le yaptığı röportajda, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” ifadelerini kullandı. ‘Kortrgerilla’ iddiaları için ise “Ne gördüm ne de şahit oldum” dedi.

Gazeteci Adem Yavuz Arslan ise Youtube kanalında Başbuğ’un bildiği birçok konuda konuşmadığını ileri sürdü. Arslan’ın yeni videosunda “Başbuğ’un AKP’yi kapatma davasındaki rolü, Dink’i ölüme götüren  sürecin en kritik hamlesi olan Genelkurmay açıklamasındaki etkisi, Poyrazköy Cephaneliğinde sakladığı bilgi, Erzincan ve Kayseri üzerinden kurduğu komplo ile AKP ve Gülen Cemaati mensuplarını askeri mahkemede yargılama planlarını, Lice ve Kulp olayları  sırasındaki konumunu ve rolünü nasıl sakladığını” anlattı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder