6 Ocak 2021 Çarşamba

Kongre baskınına dünyanın tepkisi: Liderlerden demokrasi çağrısı

ABD’de kongre binasının Trump taraftarlarınca basılmasına birçok ülke liderinden tepki geldi. Liderler, yaptıkları açıklamalarda olayların demokrasiye yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

BOLD – Kongre binasında protestoların artması üzerine birçok lider ABD’de yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. ABD’deki olaylara tepki gösteren ülke liderleri, demokratik seçim sonuçlarına saygı gösterilmesi çağrısı yaptı.

“UTANÇ VERİCİ SAHNELER”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD’nin başkenti Washington DC’de Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin Kongre Binası’nı basmasına yönelik yaptığı açıklamada, “ABD Kongresinde utanç verici sahneler. Amerika Birleşik Devletleri dünya çapında demokrasiyi savunuyor ve barışçıl, düzenli bir güç transferi olması artık hayati önem taşıyor” dedi.

“ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUM”

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise “Washington’dan gelen haberleri endişe ile takip ediyorum. Amerika demokrasisinin gücüne güveniyorum. Yeni başkan Joe Biden, Amerikan halkını birleştirerek bu gerginliğin üstesinden gelecektir” dedi.

“TRUMP BUNA SON VERMELİ”

Norveç Başbakanı Erna Solberg de “Washington’dan inanılmaz sahneler. Bu demokrasiye yönelik tamamen kabul edilemez bir saldırıdır. Buna bir son vermesi için şimdi Başkan Trump’ın ağır bir sorumluluğu bulunuyor” dedi.

“GÖRÜNTÜLER ŞOK EDİCİ”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Washington’daki görüntüler şoke edici. Demokratik seçimin sonucuna saygı gösterilmeli” dedi. Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli de “Bu gece ABD Kongre binasında çok ilginç sahneler yaşanıyor. Demokratik olaylara saygı gösterilmelidir. ABD’nin demokrasi kurallarının korunmasını sağlayacağından eminiz” dedi.

Koronavirüsten toplam can kaybı 22 bini geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder