8 Ocak 2021 Cuma

Devletin gidemediği köye evdeki eşyalarla baz istasyonu yaptı

EBA’ya giremedikleri için derslerinden geri kalan çocukların imdadına üniversiteyi parasızlık yüzünden bırakan köylüleri yetişti. Elektronik bölümünü yarım bırakan Emrah Yardımcı çanak anten, sini ve alüminyum folyo ile köyüne baz istasyonu yaptı.

BOLD – İnternet olmadığı için EBA’ya giremeyen Hakkari Yüksekova’nın Onbaşılar köyündeki çocukların imdadına 24 yaşındaki Emrah Yardımcı’nın yetişti. Parasızlık yüzünden üniversitede elektronik bölümünü yarım bırakmak zorunda kalan Yardımcı, çanak anten, metal sini ve folyo kağıtlarla el yapımı biz baz istasyonu kurdu.

ÜNİVERSİTEYE BİR YIL GİDEBİLDİ

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan, İran sınırındaki Onbaşılar köyünde yaşayan Yardımcı, 2015’te Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Bölümü’nü kazandı. Sadece 1 yıl gidebildiği okulunu ekonomik nedenler yüzünden bırakan Yardımcı, şebeke çekmeyip, cep telefonunu kullanamayınca çözüm aramaya başladı. Yansıma yöntemiyle sorunu çözebileceğini düşünen Yardımcı, köyüne çanak anten, metal sini ve folyo kağıtlar ile baz istasyonu kurdu.

EVİNİ İNTERNET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

Köyde okuyan öğrencilerin de evinin yakınına gelerek, uzaktan eğitim derslerini bu sayede rahatlıkla takip edebildiklerini anlatan Yardımcı, “Evin içine de Wi-Fi cihazı bıraktım. Sonra bunu etrafa nasıl dağıtabilirim diye düşündüm. Bunları kullanarak evin tamamına GSM vericisi sağladım. Köyün öğrencileri de evimizin yakınına gelip internete bağlanabiliyorlar” dedi.

Başkanlığın son günü kendisi için özel af çıkaracak!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder