9 Ocak 2021 Cumartesi

Erdoğan bir kez daha Boğaziçi eylemcilerini hedef aldı: Terör iltisaklı kişiler

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha kayyum rektör protestosuna katılan öğrencileri hedef aldı. Protestocular için “terör iltisaklı kişiler” ifadesini kullanan Erdoğan, “Eylemlerde hak arayışının uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kayyum rektör protestolarına katılan öğrencileri hedef almaya devam etti. Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katılan Erdoğan, bir kez daha öğrencilere ‘terörist’ suçlamasında bulundu.

RUTİN ATAMA SAVUNMASI

AKP’li Melih Bulu’yu rektör olarak atamasını “rutin” olarak değerlendiren Erdoğan “Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi.

“Bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarına payandalık yaparken gördük” diyen Erdoğan şahıs ya da örgüt ismi vermeden “Darbe çağrısı yaparken gördük. Esnafın mallarını yağmalarken gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların arasından kaçıp gidip evinden televizyon izlerken gördük. Ülkemize diz çöktürmek için yanıp tutuşanların yanında gördük” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder