7 Ocak 2021 Perşembe

Kayıp raportörün kızı babasının görüntülerine ulaştı ama işlem yapacak makam bulamadı

29 Aralık’tan bu yana kayıp olan eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’i bulmak için yetkililer kılını bile kıpırdatmıyor. Nursena Küçüközyiğit babasına ait güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. O görüntülerde 3 kişinin babasını takip ettiğini tespit etti. Ancak ne karakolda ne savcılıkta görüntüyü teslim edecek kimseyi bulamadı.

BOLD –  29 Aralık’tan bu yana kayıp olan eski Başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit, üç kişinin babasını takip ettiği güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Ancak bu görüntülerle ilgili işlem yapacak emniyet ya da savcılık görevlisi bulamadı.

Kronos’tan Cem Mora’nın özel haberine göre babasının kaçırılmış olmasından endişe eden Nursena Küçüközyiğit, yaşadığı Kocaeli’de başvurulacak bir mercii bulamayınca babasının çalıştığı ve yaşadığı Ankara’ya geldi. Kendi çabalarıyla babasının görüntülerinin olduğu güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı.

Görüntülerin babasının çalıştığı ofisin bulunduğu apartmanın güvenlik kamerasından bir kesit olduğunu kaydeden üniversite öğrencisi Nursena Küçüközyiğit şu bilgileri verdi:

“BABAMI ÜÇ KİŞİ TAKİP EDİYOR”

“Görüntüler 29 Aralık 2020 günü saat 16.24 civarı çalıştığı ofisin bulunduğu apartmanın kamerasından alındı. Babamın arkasından üç kişi geliyor ve takip ediyor. Babam işyerinin olduğu apartmana girince aniden duruyorlar ve şaşkınlıkla birbirlerine bakıyorlar. Videonun devamını görmedim.”

Videoya avukatlarının vasıtasıyla ulaştıklarını belirten Küçüközyiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç kişi sanki babamı takip ediyor. Apartmana girmesini beklemiyorlar. Aniden girince şaşırıyorlar, duraksıyorlar. Ya da yana dönünce duraksıyor olabilirler. Fark edebileceklerini düşünüyor olabilirler. Babam daha sonra saat 17.20 gibi çıkıyor, bir hareketlilik gözükmüyor. Kimse de gözükmüyor.”

“KAMERA KAYITLARI SİLİNDİ DEDİLER”

Nursena Küçüközyiğit, daha fazla görüntüye ulaşabilmek için babasının ofisinin olduğu caddedeki dükkanları tek tek dolaşarak kamera kayıtlarını sordu. Ancak herkesin silindi dediğini söyleyerek şu bilgileri verdi:

“Sadece A101’de üç tane kamera var. İstedik, yok dediler, belki merkezde olabilirmiş. Ona da savcılık yoluyla ulaşabiliriz. Fakat bugün de henüz bu olay için bir savcı atanmamış. Bugün öğleden sonra atanmasını bekliyorduk. Olmadı. Karakola gittim, onlar da dilekçemizi kabul etmedi. Gerekçe ise online olarak Kocaeli’nde başvuru yapmamız. Oysa olay burada geçiyor. Onlar araştırmalıydı, ofise en yakın karakol. Avukatımız nöbetçi savcılığı aramış onlar da dilekçelerimizi kabul etmiyor. Ne yapacağımız şaşırdık. Elimizde kamera kayıtları var, verebilecek savcılık, karakol bulamıyoruz.”

İHD VE GERGERLİOĞLU’DAN YARDIM İSTEDİ

Ankara’da İnsan Hakları Derneği’ne başvurduğunu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile iletişime geçtiklerini belirten Küçüközyiğit, “Babamın bulunması için elimden geleni yapacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim,” dedi.

29 Aralık’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Hüseyin Galip Küçüközyiğit, hakkında açılan davada yargılama sonrası 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Dosya istinafta bekliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder