7 Ocak 2021 Perşembe

Sosyal medya tartışıyor: Hilal Kaplan gizli planı deşifre mi etti?

Sosyal medya, yandaş Hilal Kaplan’ın Twitter’in ABD Başkanı Trump’ın paylaşımlarına kısıtlama getirmesinin ardından attığı mesajı tartışıyor. Kaplan’ın “Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim” sözlerine sosyal medya kullanıcıları “Türkiye’de seçimi kaybetse de kabul etmeyecek biri mi var?” diye karşılık verdi.

BOLD – Yandaş Hilal Kaplan’ın sosyal medya paylaşımına tepki yağdı. Twitter, Trump’ın videolu mesajını şiddeti desteklediği gerekçesi ile kaldırınca Kaplan “Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim” diyerek Trump’a destek mesajı attı. Sosyal medya kullanıcıları ise “Türkiye’de seçimi kaybetse de kabul etmeyecek biri mi var?” paylaşımı ile tepki gösterdi.

TWİTTER TRUMP’IN PAYLAŞIMLARINA KISITLAMA GETİRDİ

Dün ABD’nin başkenti Washington’da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Göstericileri yönlendirdiği belirtilen Trump ise ülke yönetiminin kendisinden hileyle alındığını ileri sürerek “Uzun süredir kötü ve adaletsiz muamele gören vatanseverlerin elinden açık farkla kazanılan bir seçim zaferi kabaca ve alçakça alınınca işte böyle şeyler olur. Muhabbet ve barışla eve gidin. Bugünü daima hatırlayın” diyerek mesaj attı.

Twitter ise bu paylaşıma “Şiddet riski nedeniyle yanıtlanamaz, retweetlenemez ya da beğenilemez” notu düştü. Ardından da Trump’ın video mesajını tamamen kaldırdı.

KAPLAN NE DEMEK İSTEDİ?

Pelikancı yazar Hilal Kaplan ise günü gelince Türkiye’de benzer şeyler yaşanacağını ileri sürerek “Amerikan Başkanı’na yaptıklarını günü gelince ülkemizde de uygulayacaklarını bilelim” dedi. Kaplan’ın Twitter’ı hedef almak istedi. Ancak, sözleri tepki çekti.

Sosyal medyada Kaplan’a “Türkiye’de seçimi kaybetse de kabul etmeyecek biri mi var?” diye soruldu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder