9 Ocak 2021 Cumartesi

Endonezya’da 56 yolcusu olan uçak düştü

Endonezya’da radar irtibatı kesilen yolcu uçağının düştüğü ileri sürüldü. Reuters haber ajansı, içinde 56 yolcu bulunan uçağın parçalarının balıkçılar tarafından bulunduğunu öne sürdü. Bazı televizyon kanalları ise uçağa ait olduğu ileri sürülen parçaların görüntülerini yayınladı.

BOLD – Endonezya’nın başkenti Cakarta’dan havalanan Sriwijaya’ya ait Boeing 737-500 tipi bir yolcu uçağı bir süre sonra radardan kayboldu. Reuters haber ajansı, uçağın içerisinde 56 yolcunun bulunduğu aktarılırken enkaz parçalarının balıkçılar tarafından bulunduğunu öne sürdü.

UÇAKLA İRTİBAT KESİLDİ

Cumhuriyet’in haberine göre Endonezya’da Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi. SJ 182 uçuş numaralı Boeing 737-500 yolcu uçağı, Cakarta’dan kalktıktan kısa bir süre sonra uçakla irtibat kurulamadığı ve en son iletişimin yerel saatle 14.40’ta sağlandığı belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati de yolcu uçağı ile irtibatın sağlanamadığını doğruladı. Kalkıştan 5 dakika sonra ve uçak 10 bin fit irtifaya çıktıktan sonra radar irtibatı kesildi.

ÜLKE İÇİ UÇUŞ YAPIYORDU

Airlive.net’te yer alan habere göre, şehirlerarası uçuşu gerçekleştiren yolcu uçağı, Cakarta’dan Potianak’a uçuş gerçekleştiriyordu. Reuters haber ajansının, yerel medya kaynaklarından aktardığına göre, yolcu uçağının içersinde 56 yolcunun bulunduğunu belirtildi. Yolculardan 10’unun ise çocuk olduğu aktarıldı.

ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarının başladığı aktarıldı. Diğer yandan bazı televizyon kanalları ise uçağa ait enkaz parçalarının görüntülerini yayınladı. Güvenlik yetkilileri su yüzeyinde kablo ve metal parçalarının bulunduğunu belirtti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder