9 Ocak 2021 Cumartesi

Twitter, şiddete teşvik eden Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya aldı

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya aldı. Trump ise Twitter’ın ifade özgürlüğünü yasakladığını ileri sürdü ve kendi sosyal medya platformunu kuracağını açıkladı. 

BOLD – Sosyal medya platformu Twitter, şiddete teşvik eden paylaşımların sürmesi nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıkladı.

ŞİDDETİ KIŞKIRTMA RİSKİ VAR

Twitter’ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, “Trump’ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık” denildi.

TWİTTER, ŞİDDETİ YAYMAK İÇİN KULLANILAMAYACAK

Twitter’ın, halkın seçilmiş yetkililerin ve dünya liderlerinin sesini duymasına olanak sağladığının altı çizilen açıklamada, “Ancak son yıllarda, liderlerin hesaplarının bizim kurallarımızdan daha üstün olmadığını ve Twitter’ı şiddeti yaymak için kullanamayacaklarını net bir şekilde belirttik. Politikalarımız ve uygulanma şekilleri hakkında şeffaf davranmayı sürdüreceğiz” denildi.

TRUMP: KENDİ PLATFORMUMUZU KURACAĞIZ

Twitter’ın bu kararı sonrası Trump, ABD Başkanları için açılan ‘POTUS’ kullanıcı adlı hesap üzerinden yanıt verdi. Trump, açıklamasında, “Uzun zamandır Twitter’ın ifade özgürlüğünü yasaklamakta çok ileri gittiğini söylüyordum. Twitter çalışanları, beni susturmak adına hesabımı Demokratlar ve radikal solcularla iş birliği yapmıştır. Twitter, hükumetin onlara sağladığı yasal koruma olmadan uzun süre hayatta kalamayacak” dedi. Trump, Twitter’ın hamlesini tahmin ettiğini belirterek, “Yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Kendi platformumuzu kurma ihtimalini de değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız. Twitter, dünyadaki en tehlikeli kişilerin özgürce konuştuğu ve aşırı solu yükselten bir platformdur. Takipte kalın” ifadelerini kullandı. Ancak Trump’ın bu mesajları da kısa süre sonra Twitter’dan kaldırıldı.

Yüzde 60 engelli olmasına rağmen cezaevinin sevk ettiği hastane “kalıcı bir engeli yok” raporu verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder