7 Ocak 2021 Perşembe

Pelosi: Göreve devam etmemesi gereken çok tehlikeli bir kişi

Kongre binasında çıkan olaylar sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi çağrısında bulunan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump için “Göreve devam etmemesi gereken çok tehlikeli bir kişi” dedi.

BOLD – ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, kongre binasında çıkan olaylar sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi çağrısında bulunarak, “Göreve devam etmemesi gereken çok tehlikeli bir kişi” dedi.

PELOSİ DE GÖREVDEN ALMA ÇAĞRISI YAPTI

ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan kongre binasında çıkan olaylar sonrası Senato’nun Demokrat Lideri Chuck Schumer, Trump’ın azledilmesi çağrısında bulunmuş, “Bu başkan bir gün daha görevde kalmamalı” demişti. Schumer’ın ardından ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Trump’ın azledilmesi çağrısında bulunarak, “Senato Demokrat liderine ve Başkan Yardımcısına, 25. ek maddeyi devreye sokarak bu başkanı görevden almaya çağırıyorum” dedi.

“ÇOK TEHLİKELİ BİR KİŞİ”

Başkan Yardımcısı Mike Pence ve kabinenin harekete geçmemesi halinde Pelosi, kongrenin parti grubu ile birlikte suçlama kararı alabileceğini belirtti. Pelosi, Trump’ı “göreve devam etmemesi gereken çok tehlikeli bir kişi” olarak nitelendirdi. 25. ek maddeyi uygulanıp uygulanmayacağını görmek için ne kadar bekleneceğini soran Pelosi, “Sadece 13 gün kalsa da ABD için herhangi bir gün bir korku gösterisi olabilir” dedi. Başkan Yardımcısı Pence’nin harekete geçmesi için ne kadar süre vereceği sorulan Pelosi, “Ne kadar çabuk cevap vereceğini bilmiyorum, göreceğiz. Bu hızlı olabilir” dedi.

MİT’in buharlaştırdığı 4 kişi nerede?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder