29 Ağustos 2021 Pazar

200 kişinin öldüğü Afganistan’da yeni patlama: 2 ölü

Kabil’de geçen hafta peş peşe meydana gelen patlamaların ardından 200 kişi hayatını kaybetmiş, ABD Başkanı Joe Biden da ‘Son derece tehlikeli’ olarak nitelediği bölgede yeni saldırıların olabileceğini söylemişti. Bugün havalimanı çevresinde meydana gelen bir patlamada ise biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

BOLD – Afganistan’ın başkenti Kabil’de havalimanı çevresinde geçen perşembe günü peş peşe meydana gelen patlamalarda aralarında ABD askerlerinin de bulunduğu 200 kişi hayatını kaybetti.

Taliban’ın Kabil’e girmesinin ardından ABD çekilme sürecine hız verirken, kentte özellikle de havalimanı çevresinde tam bir kaos hakim oldu.

BirGün’ün gazetesinin yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, patlama Kabil Havalimanı yakınlarında bir eve top mermisinin düşmesi sonucu meydana geldi. İlk belirlemelere göre biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

Patlamanın meydana geldiği bölgede, binaların üzerinden yükselen siyah dumanı gösteren bir video sosyal medyada paylaşılmaya başladı.

GEÇEN HAFTAKİ PATLAMALAR

ABD Başkanı Joe Biden, kısa bir süre önce Afganistan’dan çekilmeye başlayan ABD askerlerine yönelik bir DAEŞ saldırısı ihtimali olduğunu dile getirmişti.

Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra, tahliyeler sürerken Kabil Havalimanı’nın çok yakınında çifte patlama meydana geldi.

 

Son patlamadan önce Biden, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki durumu ‘Son derece tehlikeli’ olarak niteledi. Biden, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceği bilgisini paylaşmıştı.

Dersim 12 gündür yanıyor devlet seyrediyor

200 kişinin öldüğü Afganistan’da yeni patlama: 2 ölü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder