31 Ağustos 2021 Salı

Bir 15 Temmuz ikiyüzlülüğü daha

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz’u finanse etmekle suçlanan Birleşik Arap Emirlikleri üst düzey yetkilileriyle görüşme trafiği hızlandı. 15 Temmuz’u yakından takip eden gazeteci Müyesser Yıldız ise BAE’yi Erdoğan’a darbe yapmakla suçlayan AKP’li isimlerin çarkını yazdı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile temasları hız kazandı. Erdoğan’ın 18 Ağustos’ta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan’ı kabul etmesiyle başlayan diplomasi trafiği, 31 Ağustos’ta ülkenin fiili lideri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile yapılan telefon görüşmesi ile devam etti. Bu görüşmelerle AKP, Mısır’dan sonra BAE’yle de 2013’ten beri bozuk olan ilişkileri düzelmeye çalışıyor.

SEDAT PEKER ETKİSİ VAR MI ?

BBC Türkçe servisinde yer alan habere göre, Türkiye-BAE ilişkilerinin son döneminde organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in bu ülkede barınması ve YouTube üzerinden yayımladığı videolarla gündeme gelmesi de dikkat çeken bir unsur oldu. Peker, bu videolarda başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere önde gelen hükumet yetkililerine yolsuzluk suçlamasında bulunmuş ve kamuoyunda büyük etki yaratan bazı olayların perde arkasını anlatmıştı.

BAE VE 15 TEMMUZ

Hükumete yakın Yenişafak ve Sabah gazeteleri BAE’yi Veliaht Prensin danışmanlarından Muhammet Dahlan üzerinden 15 Temmuz’u finanse etmekle suçlamıştı.

15 Temmuz ile ilgili gelişmeleri ve devam eden davaları yakından takip eden gazeteci Müyesser Yıldız, Erdoğan’ın BAE ile temaslarını sosyal medya hesabından değerlendirdi.

AKP ve Erdoğan’a yakın medyanın tutumunu eleştiren Yıldız, “Erdoğan, önce BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı’nı kabul etti. Dün de Veliaht Prens Muhammed bin Zayed el Nahyan’la telefonda görüştü. Yıllardır BAE’ni “15 Temmuz’un finansörü, Erdoğan’a darbelerin organizatörü” ilân eden İktidar medyasının bu gelişmeye tepkisi merak ediliyordu” dedi.

Hilal Kaplan’ın BAE konusunda bir yıl içerisinde değişen tutumuna atıfta bulunan Yıldız, “İktidarın önder kalemlerinden ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan bugün, ‘Ortadoğu’da oyun kurucu ülkelerin başında gelen BAE’den gelen adım, sadece Katar ile değil Mısır, Libya ve genel anlamda Mavi Vatan mücadelesi için de olumlu bir girişimdir’ yorumunu yaptı” ifadelerini kullandı.

Yıldız, Hilal Kaplan’ın geçen sene BAE’i sözde Müslüman ülke ilan ettiği yazısını da paylaştı.

AKP’nin bumerangı 17/25 Aralık: Eski bakanlara yeni suç duyurusu

Bir 15 Temmuz ikiyüzlülüğü daha yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder