4 Eylül 2021 Cumartesi

Adalet Bakanı Gül’den beyaz Toros çıkışı: Statüko beyaz Torosları sever

15 Temmuz sonrasında panelvan araçlarla adam kaçırmalar arttı. Statükonun beyaz Toros’ları, faili meçhulleri sevdiğini belirten Adalet Bakanı Gül ise, “Ama biz statükoyu, beyaz Toros’ları, siyah Audi’leri, faili meçhulleri 2023’lere taşımak isteyen zihniyetle de mücadele edeceğiz” dedi.

BOLD – Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den ilginç beyaz Toros, siyah Audi çıkışı geldi. TRT’nin dizisinde de işlenen adam kaçırmaların 2023’e taşınmak istendiğini belirten Gül, bu zihniyetle mücadele edeceklerini söyledi.

MERHAMETSİZ ADALET OLMAZ

Aksaray’da Önder İmam Hatipliler Derneği’nce 18’inci İmam Hatipliler Kurultayı’ndan konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Bizi biz yapan değerlerin başında adaletin ve merhametin geldiği hepimizce malumdur. Bu iki değer, birbirini adeta tamamlar. Merhametsiz, adalet olmayacağı gibi adaletsiz merhamette olmaz. Adalet ve merhamet, yeri ve göğü ayakta tutan temel bir sütundur. Bugün dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlerin temel sebebinin de adaletin küresel anlamda da olmadığının bir sonucudur” dedi.

STATÜKO BEYAZ TOROSLARI SEVER

28 Şubat sürecini hatırlatıp millet iradesine vesayet ve darbe vuranlara adaletle cevap verdiklerini belirten Gül, “Birileri statükodan memnun olur. Neden? Statüko onların ekmek kapısıdır. Ama statükoyla da mücadele edeceğiz. Reformlarımızı bu milletin lehine değiştireceğiz. Statüko, beyaz Toros’ları sever. Statüko, faili meçhulleri sever. Ama biz statükoyu, beyaz Toros’ları, siyah Audi’leri, faili meçhulleri 2023’lere taşıyan, taşımak isteyen zihniyetle de mücadele edeceğiz. Yeni anayasayı milletimizle yapacağız” diye konuştu.

15 TEMMUZ SONRASI 33 KİŞİ KAÇIRILDI

1990’larda Beyaz Toroslorla yapılan adam kaçırmalar 15 Temmuz sonrasında yerini panelvanlara bıraktı. İlan edilen OHAL ve sonrasında muhaliflere yönelik siyah panelvanlarla kaçırma olayları arttı. 15 Temmuz sonrası 33 kişi kaçırılırken bunlardan bazıları bir anda polis merkezinde ortaya çıktı. Yusuf Bilge Tunç, Hüseyin Galip Küçüközyiğit, Gülistan Doku, Mehmet Bal ve Hürmüz Diril’den hâlâ bir haber alınamıyor.

EN SON ALEV ŞAHİN KAÇIRILMAK İSTENDİ

Son olarak kaçırılmak istenen isim ise Düzce’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin oldu. Geçen ay kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, çevresini sardıkları Şahin’in siyah panelvan araca binmesini istedi. Şahin’in avukatını araması sonrası biri kadın 6 kişi geldikleri siyah panelvana binip hızla uzaklaştı.

AKP DÖNEMİNDEKİ FAİLİ MEÇHULLER AYDINLATILMADI

AKP dönemindeki insan hakları ihlalleriyle ilgili rapor hazırlayan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP döneminde 259 faili meçhul meydana geldiğini kaydetti. Bu faili meçhullerin hiç birinin aydınlatılmadığını vurgulayan Tanrıkulu, diğer insan hakları ihlalleri ile ilgili de şunları kaydetti: “2002 ile 2019 yılları arasında 59 nefret cinayeti işlendi. 2008 yılından itibaren verilerine ulaşılabilen şüpheli asker ölümleri sonucu 367 kişi yaşamını yitirdi. 2002 ile 2019 arasında 23 bin 959 kişi işkenceye ve kötü muameleye uğradı. En fazla işkence olayı 5 bin 671 ile iki genel seçimin yapıldığı, IŞİD’in bombalı saldırılarının gerçekleştiği 2015 senesinde yaşandı. 2002 ile 2019 arasında en az 721 gazeteci tutuklandı.”

 

Baraj yüzde 7’ye düşürülüyor: MHP ittifaktan ayrılıyor mu?

 

Adalet Bakanı Gül’den beyaz Toros çıkışı: Statüko beyaz Torosları sever yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder