1 Eylül 2021 Çarşamba

Aşı karşıtları, Sağlık Bakanı Koca’yı yalanlama yarışına girdi

Koronavirüs salgını aradan geçen 1.5 yıla karşın gündem olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok” derken, aşı karşıtları ise sosyal medyada  aşısını olduktan sonra vefat ettiği öne sürülenlerle ilgili paylaşımlar yaptı. Aşı karşıtları, 11 Eylül’de İstanbul’da miting yapmaya hazırlanıyor.

BOLD ANALİZ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 doz aşı olmasına rağmen hasta olanların sayısında artış olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, aşının ölümleri engellediğini anlatan paylaşım yaptı.

Koca, “Düşük olduğunu biliyoruz. Örnek olsun diye söyleyeyim; aktif 1 buçuk milyona yakın sağlık çalışanımız var. 1,1 milyon sağlık personeli ve ayrıca hizmet aldığımız temizlik, güvenlik ve benzeri toplam 1 milyon 510 bin kişi… Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok. Aşının ne kadar etkili olduğunu göstermek için söylüyorum. Aşısı tamamlamış, vefat eden aktif 1 milyon 510 bin sağlık çalışanı içerisinde bugüne kadar olmadı” dedi.

ÜÇ DOZUNU OLAN DOKTOR KORONADAN ÖLDÜ İDDİASI

Sosyal medyada ise aşı karşıtları, Bakan Koca’nın açıklamalarının aksine aşılarını tamamladıktan sonra vefat eden yakınları olduğunu iddia etti. Aşı karşıtlığı ile bilinen Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, amcasının hanımının üç doz aşısını olduktan sonra öldüğünü öne sürdü. Türkiye Tabipler Birliği’nin de taziye yayınladığı İstanbul’da yaşayan ve üç doz aşısını olan göz hastalıkları uzmanı Ali İnal’ın Kovid-19 nedeniyle öldüğü öne sürüldü.

AŞI KARŞITLARI EYLEM YAPACAK

Kovid-19 aşılarının işe yaramadığını, bu nedenle sürekli yeni doz hakkı verildiğini öne süren aşı karşıtları ise 11 Eylül günü İstanbul Maltepe’de büyük bir miting yapmaya hazırlanıyor. Mitingin organizatörlerinden Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, birçok sivil toplum örgütünün de destek verdiği mitinge 1 milyon kişinin katılmasının beklendiği öne sürdü.

4. DOZ HAKKI VERİLDİ

Sinovac’ın koruyuculuğunun 6 ay sonra yüzde 35’e kadar düştüğünü açıklayan Çin, dünyada hızla yayılan Delta varyantı için yeni aşı çalışmalarına başladığını duyurdu. Sinovac aşı yaptıranlara bir doz BioNTech hakkı veren Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşılaması ile ilgili takvimde güncelleme yaparak dördüncü aşı hakkı getirdi. Alınan karara göre 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara da 4. doz hakkı verildi. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması ise 3 aydan 1 aya çekildi. Yeni uygulamada 4’üncü doz aşı da tanımlandı. 4’üncü dozlar da 3’üncü dozdan 21 gün sonra yapılabilecek.

AŞI KARŞITLARI SOSYAL MEDYADA BAKANI YALANLADI

Aşı olmalarına karşın yakınlarının kaybettiklerini öne süren sosyal medya paylaşımlarından bazıları şöyle:

 

Erdoğan imzaladı: Kuşadası, Çeşme ve Marmaris’teki arsalar 2025’e kadar parsel parsel satılacak

Aşı karşıtları, Sağlık Bakanı Koca’yı yalanlama yarışına girdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder