4 Eylül 2021 Cumartesi

Annesi vefat etti, babası cezaevinde: Gurbet elde bir Yusuf kaldı

15 Temmuz sonrası mesleğinden ihraç edilen, eşinin tutuklanmasının ardından 5 yaşındaki oğluyla yurtdışına çıkan hâkim Gülsüm Coşar(31)’ın mülteci olarak yaşadığı Almanya’da genç yaşta hayatını kaybetmesi yürekleri sızlattı. Annesini kaybeden 5 yaşındaki Yusuf’un tutuklu babası Aykut Coşar’a kavuşması için sosyal medyada tahliye çağrısı yapıldı.

BOLD – Genç hakime Gülsüm Coşar, mülteci olarak bulunduğu Almanya’da rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede 1 Eylül’de vefat etti. Coşar, geride 5 yaşında bir oğul ve cezaevinde bir eş bıraktı.

KHK İLE ATILDI, EŞİ CEZAEVİNDE

Gaziantep’te hakim olarak görev yapan Gülsüm Coşar, 31.8.2016 günü OHAL KHK’larında yer alan hükümlere dayanılarak HSYK tarafından ihraç edildi. Hakim Coşar’ın savcı olan eşi Aykut Coşar da aynı tarihte ihraç edildi. Savcı Aykut Coşar, daha sonra hakkında açılan davada tutuklandı. 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan savcı Aykut Coşar, halen Gaziantep cezaevinde bulunuyor.

GENÇ YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Hakim Gülsüm Coşar’a da benzer gerekçelerle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hakim Coşar, bu şekilde kendisinin de tutuklanma tehlikesi üzerine üzerine 5 yaşındaki oğlu Yusuf’u da yanına alarak yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Hakime Coşar, rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede 1 Eylül’de vefat etti. Coşar, ardında gurbette 5 yaşında bir oğul, Türkiye’de cezaevinde ise tutuklu bir eş bıraktı.

ANNE ÖLDÜ, BABA CEZAEVİNDE: BU ÇOCUK NE OLACAK?

Gülsüm Coşar’ın 5 yaşındaki oğlu Yusuf, hem annesinin vefatının acısını hem de babasından uzak olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Yusuf’un bu durumu sosyal medyada pekçok kişinin vicdanını sızlattı. Hakime Coşar’ın vefatı nedeniyle yetim kalan Yusuf’un cezaevindeki babasına kavuşması için savcı Aykut Coşar’ın tahliye edilmesi çağrıları yapıldı. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’nı etiketleyerek, tutuklu baba Aykut Coşar’ın tahliye edilmesini istedi. Gergerlioğlu, “Almanya’da vefat eden, eski Hakime Gülsüm Coşar. Hakime hanımın 5 yaşında bir oğlu vardı. Anne öldü, baba c.evinde.!!! Bu çocuk ne olacak? Babasız mı kalacak?” dedi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Yusuf için baba, mutlak surette tahliye edilmeli, “Annem cennete gitti” diyen minik yüreğe daha fazla yük yüklenmemeli” ifadesini kullandı.  Hikmet Pınar isimli hesap ise, “Gurbette vefat eden Hakime Gülsüm COŞAR‘ın 5 yaşındaki masum oğlu Bülent Yusuf‘u, bari babasız bırakmayın” diyerek baba Aykut Coşar’ın tahliye edilmesini istedi.

İhraç hâkim genç yaşında gurbette yaşamını yitirdi

Annesi vefat etti, babası cezaevinde: Gurbet elde bir Yusuf kaldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder