3 Eylül 2021 Cuma

Erdoğan, Mehmet Cengiz’e yeni destekler yağdırdı: Fabrika arazisi, sıfır vergi…

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cengiz Holding’e yeni teşvik ve destek kararları yayınladı. Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır şirketi tarafından Samsun’da kurulacak katot bakır ve kimyasal gübre üretim tesisine gümrük vergisi, KDV muafiyeti başta olmak üzere birçok destek verildi.

BOLD ANALİZ – “Milletin a… koyacağız” ses kaydıyla vatandaşın tepkisini çeken Mehmet Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini almayı sürdürüyor. Dünya Bankası araştırmasına göre devletten en çok ihale alan Cengiz Holding’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni teşvik ve destekler verildi.

1,6 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Resmi Gazetede bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Samsun’da kurulacak katot bakır ve kimyasal gübre üretim tesisinin tevsi ve ürün çeşitlendirme yatırımına, proje bazlı devlet desteği sağlanacak. Sabit yatırım tutarı 1.6 milyar TL olarak belirlenen projenin 4 yılda tamamlanması ve 300 ilave, 20 de nitelikli personel istihdamı yaratması öngörülüyor.

Alınan karara göre tevsi ve ürün çeşitlendirme yatırım süresi sonunda, işletmenin yıllık 15 bin ton katot bakır, 250 bin ton da DAP gübresi ek üretim kapasitesine ulaşması planlanıyor.

ESNAFA GELİNCE YOK CENGİZ’E GELİNCE ÇOK

Resmi Gazete’nin yayımlanan kararın ek kısmında ise proje kapsamında verilecek yardımlar kalem kalem sıralandı. Kovid-19 salgınında esnafa yeterli destek vermeyen AKP Hükumeti Cengiz’e yardım yağdırdı. Mehmet Cengiz’e verilen yardımlar saymakla bitirilemedi.

İşte o yardımlar:

  • Gümrük vergisi muafiyeti
  • KDV istisna ve iadesi
  • Yüzde 100 vergi indirimi
  • Azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl süreli SGK işveren primi desteği
  • 10 yıl süreli gelir vergisi stopaj desteği
  • Azami 20 milyon TL tutarında ve 5 yıl süreli nitelikli personel desteği
  • 75 milyon TL ile sınırlı 10 yıla kadar enerji tüketim harcamalarının yüzde 50 oranında enerji desteği
  • Yatırım yeri tahsisi

Erdoğan, Mehmet Cengiz’e yeni destekler yağdırdı: Fabrika arazisi, sıfır vergi… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder