3 Eylül 2021 Cuma

Bakanlık şart koydu, asgari ücretli aylık 600 lira test parası ödeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 ile genelge gönderdi. Buna göre Kovid-19 aşısı olmayan işçilere haftada bir kez PCR testi zorunluluğu getirildi. 2 bin 825 lira asgari ücret alan bir işçi aylık 600 TL test parası ödeyecek.

BOLD – Kapalı alanlarda PCR testinin ardından çalışanlara da test şartı getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gönderilen genelgede işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi konusuna açıklık getirildi. İşçiler hastanelerde 150 lira olan PCR testinden ayda dört tane yaptırdığında 600 lira ödemek zorunda kalacak.

KOVİD-19’A YAKALANANLAR SONUÇLARINA KATLANIR TEHDİDİ

Patronların Kovid-19 aşısı yapılmayan işçileri yazılı olarak bilgilendirmeleri istenen genelgede, “Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin COVID-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir.” uyarısı yapıldı.

İŞÇİLER TEST YAPTIRMAK ZORUNDA

Genelgede, “COVID-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek, test sonuçları gerekli işlemler yapılmak üzere işyerinde kayıt altında tutulacaktır.” maddesi yer aldı.

 

Bakanlık şart koydu, asgari ücretli aylık 600 lira test parası ödeyecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder