1 Eylül 2021 Çarşamba

Bayraktar’ın itirafları Erdoğan’ın montaj yalanını bir kez daha gösterdi

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık dinlemelerini “Hem tapeler hem teknik takip doğrudur” diyerek yıllar sonra itiraf etmesi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “montaj” sözlerinin yalan olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Erdoğan’ın o dönem savuşturduğu tapelerin ABD’de yapılan analizleri de montaj olmadığını göstermişti.   

BOLD ANALİZ – 17 -25 Aralık döneminde ortaya çıkan ve AKP’lilerin montaj olduğunu öne sürdüğü tapelerin gerçek olduğunu 17 -25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ismi geçen dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da doğruladı.

Dosyadaki her şeyin kendisine ait olduğunu söyleyen Bayraktar, “Hem tapeler hem teknik takip doğrudur. Telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” dedi.

EDEPSİZCE MONTAJ YAYIP BUNU SERVİS EDİYORLAR

17 -25 Aralık döneminde başbakan olan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen ve yüklü miktardaki paraların elden çıkarılmasına ilişkin olduğu öne sürülen telefon görüşmelerinin kendisine yönelik bir saldırı olduğunu öne sürmüştü. Erdoğan kayıtlar için “Hayâsızca, edepsizce montaj yapıp bunu servis ediyorlar” dedi.

BAYRAKTAR: BURADA BİR KUMPAS VAR

Dosyadaki tüm tapeleri kabul eden Erdoğan Bayraktar ise, yolsuzluk soruşturmaları ile ilgili Meclis Soruşturma komisyonuna verdiği ifadede “(Talimat verilen imar planları) Tapelerden onları araştırmak, incelemek lazım. Tapelerde hepsi var. Benim dosyadaki tapelerde bizim usulsüz bir iş yaptığımız, bir menfaat temin ettiğimiz var mı? Orada belli, o konuşmalarda belli. Sayın Başbakan bize kesinlikle ‘Ali Ağaoğlu’nun yanlış işini yap’ der mi? Böyle bir şey yok, var mı tapelerde? Olsa olurdu. Şimdi burada bir kumpas var, burada bir darbe girişimi var ve bunları görmek lazım. Eğer hakikaten suçluysam Yüce Divan’a da gitmem lazım. Ben bunları şey yapmıyorum ama buradaki tapeler de incelendiği zaman işin gerçek durumu ortaya çıkıyor” dedi.

BAĞIŞ: MONTAJLARLA DUBLAJLARLA SİYASİ DARAĞAÇLARI HAZIRLANDI

Dönemin AB Bakanı Egemen Bağış da Meclis Soruşturma komisyonuna verdiği ifadede varolan ses kayıtları, görüntüler ve belgelerin birbirine eklenmiş olduğunu ve montaj yapıldığını öne sürerek, “Tape kayıtlarının orijinal olup olmaması ve hukuka uygun elde edilip edilmediğiyle ve aleyhime kullanılmamasıyla ilgili beyan haklarımın saklı olduğunu kayıtlara geçirmek istiyorum. Özel hayatımızın gizliliğine yapılan tecavüz, tahrif edilmiş, montajlanmış ses kayıtları, delil olduğu iddia edilen sözde belgeler, görüntüler vesaire, farklı yerlerden alınmış birbirine eklenmiş konuşmalardan üretilen, montajlarla, dublajlarla siyasi darağaçları hazırlandı” dedi.

TÜBİTAK: SES KAYITLARI MONTAJ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 17-25 Aralık dosyasındaki tapelerle ilgili bilirkişi raporu gönderen TÜBİTAK da Erdoğan’a ait olduğu iddiasıyla internetten yayınlanan ses kayıtlarının montaj olduğunu öne sürdü. Raporda ses kaydının Youtube’dan indirilerek, yaygın olarak bulunabilen yazılımlarla incelendiği belirtilerek, “Yapılan spektrum incelemesi sırasında tespit edilen, kaydın içinde gözlemlenen çok sayıda ‘çıkıntı’ bu kaydın çok sayıda farklı kayıttan yararlanılarak oluşturulmuş bir montaj olduğunu ortaya koymaktadır. Montajda dikkat çeken bir husus, konuşma bütünlüğünü sağlamak için sadece tüm kelimelerden oluşan bir montajdan farklı olarak, kelimelerin dahi parça hecelerden oluşturularak, istenen yeni kelimenin türetilerek ortaya çıkarıldığı ilginç bir uygulama ortaya konmuştur” denildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN AVUKATI: TAPE KAYITLARININ TAMAMI DOĞRU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı tazminat davasında mahkemeye sunduğu ve “sıfırlama tapeleri”nin delil olarak gösterildiği cevap dilekçesi nedeniyle mahkemeye Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu 6 ses kaydı ve yine Erdoğan’ın dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel ile yaptığı 1 tape olmak üzere toplam 7 tape kaydı ile ilgili bilirkişi incelemesini sundu. Çelik aldıkları bilirkişi raporunun net bir şekilde Erdoğan’ın tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylediğini öne sürdü. Çelik, “Tapelerin hiçbir biçimde montaj olmadığını açığa çıkarmış olduk. Yolsuzluk özelindeki Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmaları bugün itibariyle ispatlanmıştır…Hiçbir tartışma kalmamıştır. Sıfırlama tapeleri doğrudur… Montaj değildir” dedi.

SAVCI TAPELERLE İLGİLİ TAKİPSİZLİK VERDİ

17-25 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonunda dört bakanının adının karıştığı ağır suçlamalar gündeme geldi. İran asıllı iş adamı Reza Zarrab’ın bakanlara rüşvet verdiği iddia edilirken, AKP ise bunun kendilerine karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu savundu. Operasyonun ilk gününden itibaren sosyal medyada fotoğraflar, fiziki takip bilgileri, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, siyasetçiler, gazeteciler ile iş adamlarına ait olduğu iddia edilen telefon konuşmaları, tapeler, yayıldı. Soruşturmaların ardından hem emniyet hem de yargıda operasyonu yapan isimler görevlerinden alınırken yerlerine atanan savcılar ise dosya hakkında takipsizlik kararı verdi.

 

 

 

Çevik Bir’i 10 gün içinde hastaneye sevk ettiler: Yan koğuşundaki alzheimer hastası Yusuf Bekmezci aylardır bekliyor

Bayraktar’ın itirafları Erdoğan’ın montaj yalanını bir kez daha gösterdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder