29 Ağustos 2021 Pazar

Berat’ta umduğunu bulamayan Erdoğan küçük enişteye göz kırptı

Enerji ve Tabii İşler Bakanlığı ve Hazine ve Ekonomi Bakanlığı olmak üzere 2 bakanlık verdiği büyük damadı Berat Albayrak’ta istediğini bulamayan Erdoğan ibreyi küçük damada çevirdi. Erdoğan bugün katıldığı bir programda Selçuk Bayraktar’ın çalışkanlığını anlattı.

BOLD – Berat Albayrak en çetin sınavlarını verdiği dönemde Türk ekonomisinin dümenindeydi. Albayrak döneminde kur atakları rutin hale gelirken, enflasyon, faiz ve işsizlik tarihin en yüksek seviyelerini gördü.

Berat Albayrak döneminde Merkez Bankasının 128 milyar doları da buhar oldu.

Yaklaşık 2,5 yıllık bakanlığı döneminde Albayrak kendi atadığı kadrolarla yoluna devam ederken, Erdoğan’ın damadından habersiz Merkez Bankası Başkanını değiştirmesi ipleri kopardı.

Berat Albayrak, geçen Kasım ayında Instagram hesabından yaptığı paylaştığı bakanlıktan istifa etti. Albayrak o günden bu yana neredeyse hiç ortalıkta görünmedi.

Erdoğan, damadı Berat Albayrak’tan hiç vazgeçmediği iddia ediliyordu. Muhalefetin Merkez Bankası rezervleri yüzünden Albayrak eleştirilerini bile Erdoğan göğüsledi.

DAMAT KADAR TAŞ DÜŞSÜN

“Damadım kadar başınıza taş düşsün” diyen Erdoğan, “Bu ülkenin ne Hazine’sini ne de Merkez Bankası’nı güçlendirmediler. Şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. Bizim ne sismik ne sondaj gemimiz yoktu. ama şimdi mevcut Enerji Bakanımız Berat Bey’in yardımcısıydı. Berat Bey’in görevde olduğu zamanda 2 sondaj, 3 sismik araştırma gemisi aldık. Bir sondaj gemisi daha alıyoruz. Filomuz belki de dünyada en güçlü filolardan biri haline geliyor. İstersem ben bunları kiralarım. Bunlar çok ciddi miktarlarla kiralanıyor. Türkiye eşlini açan değil el veren konumundadır. Ey o tweeti atanlar damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey’in döneminde o adımlar atıldı” dedi.

Erdoğan o günden buyana Albayrak hakkında bir daha konuşmadı.

KÜÇÜK DAMADIN ÇALIŞKANLIĞINA ÖVGÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Tekirdağ’da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, damadı Selçuk Bayraktar için, “Önünüzdeki genç arkadaş Selçuk… Hafta sonu İstanbul’a geldiğimde kendisini arardım ve aldığım cevap ‘Akıncı için fabrikada çalışıyorum’. Gece saat 12-01, ‘Fabrikada çalışıyorum…'” ifadelerini kullandı.

Dersim 12 gündür yanıyor devlet seyrediyor

Berat’ta umduğunu bulamayan Erdoğan küçük enişteye göz kırptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder