3 Eylül 2021 Cuma

Geçen ay yandı, bu ay iş makinaları çalışmalara başladı

Bodrum’da geçen ay meydana gelen orman yangınlarında kül olan koyda iş makineleri çalışmalara başladı. Daha önceki orman yangınlarında da yanan bölgelere otel dikilmesi, “buraya da mı otel dikilecek?” sorularını akıllara getirdi.

BOLD – Temmuz ayı sonu ve ağustos ayının ilk haftasında Türkiye gündemini meşgul eden orman yangınlarında yanan yerler arasında bulunan Bodrum Kargılı koyunda iş makineleri düzleme çalışmalarına başladı. Çalışmalar, daha önce bölgede yanan koylara yapılan otelleri akıllara getirdi.

İMARA MI AÇILIYOR? BÖLGE HALKI BİLMEK İSTİYOR

Bodrum’a bağlı Çökertme ve Mazı’da geçen ay orman yangınları meydana geldi. Bölgede yaşayan halk mahalle ve köylerden tahliye edilirken, yangınlarda binlerce hektar alan kül oldu. Yangınlar sonrasında bölgede iş mekinelerinin çalışmalara başlaması bölgede yaşayanları tedirgin etti. Bu konuda bir paylaşım yapan Gazeteci Fatih Portakal, “Burası Bodrum, Mazı-Çökertme arası Kargılı koyu. İş makinası çalışıyor. Yangından sonra setleme çalışması mı? Yoksa imara mı açılıyor? Bölge halkı bilgi edinmek istiyor” diye sordu.

 

YANAN ORMANA 5 YILDIZLI OTEL YAPILMIŞTI

Bodrum Güvercinlik bölgesinde 13 yıl önce çıkan yangında 250 hektar ormanlık alan küle dönmüş, 30 hektara yakın zeytinlik ve tarım arazisi yok olmuştu. Yanan ormanlık alana iki otel inşa edildi. O otellerden biri de beş yıldızlı “Titanic Deluxe Bodrum Hotel” oldu.

İMARA AÇILMAYACAK DENİLMİŞTİ

Yangının ardından bölgede ne olacağı merak konusu olmuş, o dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve eski AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” demişti.

 

 

Zam konusunda marketleri tehdit eden hükumet doğalgaza yüzde 15 zam yaptı

Geçen ay yandı, bu ay iş makinaları çalışmalara başladı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder