29 Ağustos 2021 Pazar

KHK’lı Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümünün üzerinden bir yıl geçti

Tek başına kaldığı karantina hücresinde, beyaz bir sandalye üzerinde can veren Mustafa Kabakçıoğlu bir yıl önce bugün hayatını kaybetti. Ölümünden sorumlu olanlar ise hala ortaya çıkarılmadı. Olayın üzeri kapatıldı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Gümüşhane E Tipi Cezaevinde dört yıl tutuklu kaldıktan sonra kapatıldığı karantina hücresinde ölü bulunan KHK’lı komiser yardımcısı Mustafa Kabakçıoğlu’nun (44) vefatının üzerinden 1 yıl geçti.

Bold Medya’nın ölüm anına ait fotoğrafları, son dilekçesini ve günlüklerini yayınlamasından sonra tüm Türkiye’nin öğrendiği ve büyük tepki çeken olayla ilgili başlatılan soruşturmaya takipsizlik karar verildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, Kabakçıoğlu’nun ölümünde ihmal olup olmadığını araştırması için görevlendirdiği müfettişlerin ise bugüne kadar ne yaptığı bilinmiyor. Herhangi bir rapor açıklanmadı. Cezaevi müdürü Heybetullah Gözcü ise olaydan 2 ay sonra başka bir şehire tayin edildi.

Astım, şeker hastası ve yüksek tansiyon hastası olan Kabakçıoğlu 20 Ağustos 2020’de koğuşta fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Hastane dönüşünde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina hücresi yapılan D2 koğuşuna konuldu.

9 gün burada tek başına yaşayan Kabakçıoğlu 29 Ağustos 2020’de hayatını kaybetti. Saat 05.45’te koğuşun kapısını açan gardiyanlar, onu beyaz plastik sandalyenin üzerinde ölü buldular. Sabaha kadar öksüre öksüre can verdiği iddia edilen Kabakçıoğlu’nun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Klinik Laboratuvarı’nda yapılan koronavirüs testi ise negatif çıktı. Trabzon Adli Tıp’ın 19 Ekim 2020 tarihli otopsi raporunda ise ölüm nedeni akciğer enfeksiyonundan gelişen solunum yetmezliği olduğu açıklandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü’nde komiser yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Kabakçıoğlu, Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 26 Temmuz 2016’da tutuklandı. Bir gün sonra Gümüşhane E Tipi Cezaevine sevk edilen Kabakçıoğlu, 1 Eylül 2016’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi.

Kimse Yok mu Derneği’ne bağış yaptığı için, içeriği olmayan, kendisinin kullandığına dair bir delil de bulunmayan mesajlaşma programı Bylock kullandığı iddiasıyla ve evinde dini sohbetler yapıldığını söyleyen yakın arkadaşlarının ifadeleri üzerine 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası Yargıtay tarafından onaylanan Kabakçıoğlu yaşaydı, 6 ay sonra Mart 2021’de tahliye olacaktı.

SON DİLEKÇESİ

Kabakçıoğlu ölümünden iki gün önce yazdığı son dilekçesinde ise ölümünü adeta haber vermişti: “Vermiş olduğunuz ilaçları düzenli olarak kullanmaktayım. Ancak ilaçların yan etki yaptığını düşünüyorum. Özellikle sol ağzım, sol bacağımda aşırı ŞİŞME oldu. Yürüyüş ve konuşma sıkıntısı yaşıyorum. Bu dilekçeyi yazarken kolumda uyuşukluk yaşıyorum. Bel altı hareket özgürlüğümü sağlayamıyorum. Hiçbir işlemimi yapamıyorum. Saygılarımla arz ederim.”

İki çocuk sahibi Mustafa Kabakçıoğlu’nun cenazesi, Samsun Toybelen”deki köy mezarlığına defnedildi.

Karantina hücresinden cenazesi çıktı: Plastik sandalyede ölüm!

KHK’lı Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümünün üzerinden bir yıl geçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder