31 Ağustos 2021 Salı

Mahkeme karar verdi: Sezgin Baran Korkmaz Türkiye’ye iade edilecek

Avusturya’da tutuklanan ve hakkındaki suçlamalar nedeniyle ABD ve Türkiye tarafından iadesi istenen Korkmaz’la ilgili Wels Mahkemesi, Türkiye’ye iade kararı verdi. Korkmaz’la ilgili son kararı Avusturya Adalet Bakanlığı verecek.

BOLD – Türkiye’nin, Avusturya’da tutuklu bulunan SBK Holding’in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesi için yaptığı başvurunun kabul edildiği açıklandı. ABD’nin de iade talebi bulunan Korkmaz’la ilgili son kararı Avusturya Adalet Bakanlığı verecek.

SON SÖZÜ ADALET BAKANLIĞI SÖYLEYECEK

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle ABD ve Türkiye tarafından iadesi istenen Korkmaz hakkında Wels Mahkemesi’nin 25 Ağustos’ta karar aldığı açıklandı. Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger, mahkemenin müvekkilinin Türkiye’ye iadesi yolunda karar verdiğini duyurdu. Sürecin sonlanmadığını belirten Dülger, ABD’ye iade talebinin incelenmesinin ardından durumun netleşeceğini yazdı. Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Dülger, “Mahkemenin ve nihai karar mercii olan Avusturya Adalet Bakanlığı’nın vereceği karar uyarınca müvekkilin Türkiye’ye gelmesi mümkün olabilecektir” dedi.

19 HAZİRAN’DA GÖZALTINA ALINDI

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD’nin talebi üzerine 19 Haziran’da Avusturya’nın başkenti Viyana’ya yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta bir kasabada emniyet güçlerince gözaltına alınmıştı. Korkmaz’ın görülen duruşmalarında kaçma ihtimali nedeniyle tutukluluk halinin devam etmesine hükmedilmişti.

ABD’DE 225 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Korkmaz’ı hem ABD hem de Türkiye ‘kara para aklama’ suçlarından yargılamak için Avusturya’dan istiyor. Korkmaz ile ilgili ABD’de 2 ayrı dava bulunuyor. Bunlar birinde Korkmaz için 225 yıl, diğerinden de 25 yıl olmak üzere her 2 davada Korkmaz için istenen en fazla ceza 250 yıl. Türkiye’de Korkmaz için istenen toplam ceza ise 10 yıl.

İFADELERİ ERDOĞAN’A ZARAR VERECEK

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, bu ay başında suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz’ı yazdı. Türkiye’nin iadesi için çaba gösterdiği Korkmaz’ın iade süreçlerinden ABD-Türkiye ilişkilerinin zarar göreceği ifade edilen haberde Korkmaz’ın ifadelerinin Erdoğan’a zarar vereceği vurgulandı. Haberde, “Korkmaz’ın ABD’de yargılanması halinde Türkiye’deki hükumet ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunabileceği, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında Türkiye’nin imajını düzeltme çabalarına zarar verebileceği” ifadeleri kullanıldı.

Sedat Peker cephesinden ilginç iddia: Erdoğan Karadağ’da kalbinden rahatsızlandı

Mahkeme karar verdi: Sezgin Baran Korkmaz Türkiye’ye iade edilecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder