31 Ağustos 2021 Salı

ABD’yi ayağa kaldıran görüntü: Taliban ABD Kara Şahin’i ile böyle tur attı

Afganistan’dan tamamen çekilen ABD’nin geride bıraktığı birkaç ‘Blackhawk’ı uçurmayı başaran Taliban militanları iddiaya göre, idam ettiği bir kişiyi Kandahar bölgesinde helikoptere asarak havada gezdirdi. Taliban’ın ABD’nin modern silahlarına sahip olması ve infazlarına alet etmesi ABD’de Biden’a olan tepkiyi arttırdı.

BOLD – Afganistan’da kısa süre önce Kabil’e giren Taliban güçleri yönetimi ele geçirdi. Bu olaydan aylar önce Afganistan’dan çekileceğini açıklayan ABD güçlenin tamamı bugün ülkeden ayrıldı. Son olarak Kabil Havalimanı da Taliban’ın kontrolüne geçti.

ABD’Yİ AYAĞA KALDIRAN GÖRÜNTÜLER

Taliban’ın Afganistan’da ABD güçlerinin geride bıraktığı birkaç Kara Şahin (Blackhawk) helikopterinden birine pilotluk yaptığına dair bir video sosyal medyada viral oldu. Videoda helikopterden sarkan bir kişi de dikkat çekiyor.

Kandahar bölgesinde çekildiği iddia edilen görüntülerdeki kişinin ABD’li askerlere tercümanlık yaptığı da iddialar arasında. Helikopterden sarkıtılan Afgan’ın sağ olup olmadığı da bilinmiyor.

Görüntülerin ardından Afganistan’dan çekilmesi fiyaskoyla sonuçlanan ABD Başkanı Joe Biden eleştirilerin hedefi oldu. Özellikle de Taliban’ın modern Amerikan askeri silahlarına sahip olması da öfkeye yol açtı.

Görüntüleri paylaşan gazeteci Liz Wheeler, “Göründüğü gibiyse Taliban birini bir Amerikan Kara Şahininden asıyor. Kusabilirim. Joe Biden sorumludur” ifadelerini kullandı.

AKP’nin bumerangı 17/25 Aralık: Eski bakanlara yeni suç duyurusu

ABD’yi ayağa kaldıran görüntü: Taliban ABD Kara Şahin’i ile böyle tur attı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder