31 Ağustos 2021 Salı

Yatırım dâhisinden ‘altın alın’ tavsiyesi

Yatırım dahisi Mark Mobius, “Devalüasyon riskine karşı sepette en az yüzde 10 fiziki altın tutun.” tavsiyesinde bulundu. Yatırımcılar için bu çağrıyı YouTube kanalında yorumlayan Gazeteci Turhan Bozkurt “Altın ons (31,10 gram) ağustos sonunda 1.829 dolar üzerinde kalırsa “boğa çekiç” (ters çekiç değil) mum ile yeni ralli işareti verilecek. Böyle bir ralli en az yüzde 10 yükseliş anlamına gelir.” dedi.

BOLD – Altın için son iki günün çok kritik olduğunu kaydeden Bozkurt, “Geleneksel olarak Avrupa’nın en büyük madeni para ve külçe alıcısı olan Almanya’da fiziki külçe talebi 2009 yılının ilk yarısından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Diğer Batı pazarlarında da alımlar güçlü. Özellikle Almanlar yükselen enflasyona karşı bir önlem olarak metale akın ediyor.” diye konuştu.

DOLAR 10 TL OLACAK MI?

Dünyanın en büyük bankası Wells Fargo’nun doların 2022 için 10 TL’ye çıkacağı tahmininde bulunduğunu kaydeden Bozkurt, Almanya’nın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin), Ziraat Bankası’nı “kapatmaktan beter” verdiği cezaları da anlattı.

Yatırım dâhisinden ‘altın alın’ tavsiyesi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder