2 Eylül 2021 Perşembe

Zam konusunda marketleri tehdit eden hükumet doğalgaza yüzde 15 zam yaptı

Marketlerde arz-talep dengesi ile uyuşmayan durumlar tespit edildiğinde yaptırım uygulanacağını açıklayan hükumet, doğalgaza yüzde 15 zam yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sanayiciye yapılan zammın kısa sürede halka yansıyacağını söyleyerek fiyat artışına tepki gösterdi.

BOLD – Zam konusunda özel sektörü tehdit eden AKP hükumeti, muhalefetin uyarılarına rağmen Eylül ayını da zam konusunda boş geçmedi.

HALKIN CEBİNE EL UZATANLARA…

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dış ticaret verilerinin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, haksız fiyat artışı yapanlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Muş, “Ticaret Bakanlığı olarak biz, piyasayı bozucu faaliyette bulunanlara, tekel oluşturarak fiyatları manipüle edenlere asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Bakan Muş, marketlerde arz-talep dengesi ile uyuşmayan durumlar tespit edildiğinde yaptırım uygulanacağını açıkladı. Muş, “Haksız fiyat artışları ile vatandaşımızın kursağından geçecek ekmeğe gözünü diken fırsatçıların gözünün yaşına bakmayacağız. Çarşıda, pazarda ve markette arz-talep dengesi ile uyuşmayan fiyat artışları ile vatandaşlarımızın cebine elini uzatanlara hesap soracağız” dedi.

DOĞALGAZ’A ZAM

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde eylül ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi bin metreküp doğalgaz için bin 488 lira olarak belirlendi.

Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife Ağustosta’ki tarifeye göre bin metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 50 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğalgaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 369 lira oldu.

ZAM HALKA YANSIYACAK

Yapılan zammın kısa süre sonra halka yansıtılacağını söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray, sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesine yüzde 15 zam yaptı. Bu olduğunda bir sonraki adım, gerçekleşen zammın halka yansıtılmasıdır. Saray, gözüm üzerinde; hanelere ne elektrik ne de doğalgaz zammını aklından bile geçirme! Size süre tanıdık, “oturun elektrik şirketleriyle konuşun ve 84 milyonu ilgilendirecek bir kış destek paketi açıklayın” dedik. Hazine’yi peşkeş çektiğiniz o şirketler biraz az kâr etsin, düşsün bu halkın sırtından artık!” diyerek zamma tepki gösterdi.

Doğalgaz zammı sosyal medyada da gecenin en çok konuşulan konularından oldu. Vatandaşlar kışa girerken yapılan zamma tepki gösterdi.

AKP’de 17/25 paniği: Erdoğan Bayraktar’ın itiraflarını soracaklar diye…

Zam konusunda marketleri tehdit eden hükumet doğalgaza yüzde 15 zam yaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder