1 Eylül 2021 Çarşamba

‘Halkbank şubesinde dolandırılan 908 bin lira Muammer Güler’in miydi?’

17  Aralık yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Halkbank’ta 908 bin lirasının kaybolduğu öne sürüldü. Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Halkbank’ın Kapalıçarşı şubesinde yaşanan dolandırıcılık davasında ismi açıklanmayan tek kişinin M.G. olduğunu belirtti. Çölaşan, eski bakan Güler’e “M.G. olarak geçen şahıs zat-ı aliniz midir?” diye sordu.

BOLD – Sözcü yazarı Emin Çölaşan, 17-25 Aralık 2013 rüşvet ve yolsuzluk operasyonları öncesinde Halkbank’ın İstanbul-Kapalıçarşı şubesinde yaşanan dolandırıcılık davası iddianamesinde ismi açıklanmayan tek kişinin M.G. kısaltması olduğunu hatırlatarak, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “Halkbank’ta o günkü parayla tam 908 bin lirası buharlaşan ve iddianamede M.G. olarak geçen şahıs, zat-ı aliniz midir?” diye sordu.

ŞİKAYETÇİ OLMAYAN TEK KİŞİ M.G.

Söz konusu dolandırıcılık olayında şikâyetçi olmayan tek ismin iddianameye M.G. rumuzu ile geçen kişi olduğuna dikkati çeken Çölaşan, yazısını şöyle sürdürdü: “Peki kim olabilir ismi gizlenen bu M.G.? O günlerin İçişleri Bakanı Muammer Güler olabilir mi! Basında bu konuda haberler çıktı. Bu olay Meclis’te Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sorulduğunda “Benim haberim yok, bir baktırayım” demekle yetindi!.. Ve yanıt veremedi! CHP eski milletvekili Umut Oran dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Önerge hasıraltı edildi, yanıt verilmedi!

PARANIZI DOLANDIRANLARDAN NİÇİN ŞİKAYETÇİ OLMADINIZ?

Şimdi, o sırada İçişleri Bakanı olan Muammer Güler’e bir kez daha soruyorum. Olay nasıl olsa unutuldu demesin. Arşiv unutmaz. Yani aşağıdaki sorulara hiç kıvırtmadan açık ve net yanıtlar vermesini istirham ediyorum:

Beyefendi, Halkbank’ta o günkü parayla tam 908 bin lirası buharlaşan ve iddianamede M.G. olarak geçen şahıs, zat-ı aliniz midir? Evet mi, hayır mı? Yanıtınız hayır ise niçin bu konuda açıklama yapmadınız? Evet ise paranızı dolandıranlardan niçin şikayetçi olmadınız?

KOÇ DA OLSA SABANCI DA OLSA BU PARAYI YEDİRMEZ, HESAP SORARDI

Bu para büyük para! Yani Rahmi Koç olsa, Sabancı ailesinin bireyleri bile olsa, vallahi bu parayı dolandırıcılara yedirmez, her vatandaş gibi onlar da hesap sorardı. Dönemin İçişleri Bakanı olan, 17– 25 Aralık operasyonlarında oğlunun evinde çelik para kasaları, milyonlarca lira ve dolarla birlikte para sayma makineleri ele geçirilen şahıs bu sorulara yanıt vermekle yükümlü idi ama hep sustu. Şimdi aradan yıllar geçti ama suskunluğunu günümüzde de koruyor.

HİÇ DEĞİLSE ŞİMDİ KONUŞUN

İki olasılık vardı, şunları söyleyebilirdi:

Hayır, Halkbank’ın o şubesinde benim param yoktu, dolayısıyla dolandırılmış değilim. Ben İçişleri Bakanı Muammer Güler, iddianamede sözü edilen M.G. değilim.” Ya da: “Evet, o M.G. benim. 908 bin liram buharlaştı ama şikayetçi olmadım çünkü….” Ancak eski Bakan Bey bu “Çünkü” sözcüğünün arkasını doldurmak zorunda idi. Aksi takdirde insanların aklına yine “Acaba rüşvet parası mıydı” gibi çok kötü şeyler gelecekti!

Aman Muammer Bey, hiç değilse şimdi konuşunuz lütfen, bu M.G. neyin nesidir? Geçmişte sorduk, konuşamadınız!.. Aradan yıllar geçti… O mübarek ağzınızı hiç değilse şimdi açınız, bize bilgi veriniz!

3-5 KURUŞ KALAN PARAM VAR, 1 TRİLYON CİVARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrasında çıktığı televizyon programında oğlu Barış Güler üzerinden Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’i doğrudan hedefe koyarak “Benden önceki içişleri bakanının oğlunun evinden para sayma makinası çıktı” demişti. Bakan Soylu’nun da gündeme getirdiği, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Muammer Güler ile oğlu arasında geçen telefon görüşmesinin detayları şöyle:

Barış Güler: 6 buçukta geldiler Celal Kara diye bir savcı arama kararı çıkarmış.
Muammer Güler: Ne var oğlum senin evinde.
Barış Güler: Hiçbir şey yok baba.
Muammer Güler: Para ne var.
Barış Güler: Kendi param üç beş kuruş kalan param.
Muammer Güler: Kaç para?
Barış Güler: Sen biliyorsun
Muammer Güler: Kaç lira oğlum?
Barış Güler: 1 trilyon civarı param var o kadar.
Muammer Güler: Evet evet. Tamam oğlum. El koydular mı paraya ?
Barış Güler: Yok arama yapıyorlar.
Muammer Güler: Senin şimdi anladığım kadarıyla Rıza Zarrab ile bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Diyeceksin ki bir danışmanlık ilişkim var. Gayrı resmi danışmanlık yapıyorum. Benim alacaklı olduğum dayımın oğlu bunların yanında çalışıyor. Onun bana borcu var senetlerimiz de var.

ABİCİM SEN RAHAT OL, SENİN ÖNÜNE YATARIM BEN

17-25 Aralık öncesi İranlı iş insanı Reza Zarrab ile Muammer Güler arasında geçtiği iddia edilen bir başka görüşmede ise “Bana soruşturma var mı?” diye soran Zarrab’a Güler, “Abicim sen rahat ol. Vallahi öyle bir şey varsa, senin önüne ben yatarım ya! İçişleri Bakanlığı’nda, Maliye’de ve MİT’te bir şeyin yok…” dediği öne sürüldü. Güler, Reza Zarrab’a “İçişleri Bakanlığı’nda, Maliye’de ve MİT’te bir şeyin yok…” diyor ancak MİT’in Başbakanlık için hazırladığı raporda Reza Zarrab ile bakanlar arasındaki ilişkinin bildirildiği ve ilerde hükumet için sıkıntı oluşturacağı konusunda uyardığı ortaya çıkmıştı.

 

Erdoğan imzaladı: Kuşadası, Çeşme ve Marmaris’teki arsalar 2025’e kadar parsel parsel satılacak

‘Halkbank şubesinde dolandırılan 908 bin lira Muammer Güler’in miydi?’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder