4 Eylül 2021 Cumartesi

Merkel, selzedelere 30 milyar Euro bütçe ayırdı: Erdoğan, IBAN verdi

“Almanya bizi kıskanıyor” diyerek miting meydanlarında oy toplayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Almanya’dan kötü haber geldi. Almanya Başbakanı Merkel, sel felaketinin yaşandığı Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinin yaralarının sarılması için 30 milyar Euro bütçe ayrıldığını duyurdu. Erdoğan hükumeti ise selzedeler yardım için halka IBAN vermişti.

BOLD ANALİZ – 26 Eylül Pazar günü yapılacak seçimler sonunda görevi bırakacak olan Almanya Başbakanı Merkel, Temmuz ayında sel felaketinin yaşandığı Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahr vadisini ziyaret etti.

Ziyareti sırasında Ahr vadisinde incelemelerde bulunan Merkel, 133 kişinin hayatını kaybettiği bölgedeki yaraların sarılacağını söyledi. Bölgenin yeniden ayağa kalkması için 30 milyar Euroluk bir bütçenin ayrıldığını açıklayan Merkel, bütçenin yetmemesi halinde ise daha fazla para aktarılacağını kaydetti. Peki bu para Türk Lirası olarak ne kadar ediyor?

Almanya Başbakanı Merkel, 170’e yakın kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret etti.

TÜRKİYE BÜTÇESİNİN 4’TE BİRİNİ SELZEDELERE AKTARDI

Erdoğan’ın ortaya attığı ve AKP’li seçmenin inandığı ‘Almanya bizi kıskanıyor’ sözü Merkel’in bu açıklamasıyla alt üst oldu. Türkiye’nin 2021 bütçesi 1 trilyon 101 milyar TL olarak belirlendi. Almanya’nın sel bölgesine yapacağı yardımın bugünkü Euro kuruyla karşılığı ise 296 milyar 13 milyon liraya ulaşıyor. Türkiye bütçesinin dörtte birine ulaşan yardımı Almanya sadece sel bölgesine veriyor.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen selde 78 kişi hayatını kaybetti.

DEPREMDE, SELDE, YANGINDA HALKA IBAN VERİYOR

Merkel, sel felaketine uğrayan bölgeler için kararlaştırılan 30 milyar Euroluk 300 milyar liraya yakın yardımın önümüzdeki hafta federal mecliste onaylanacağını da açıkladı. Türk tipi başkanlık sistemiyle Türkiye’yi yöneten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise depremde, selde, yangında halka IBAN vererek yardım topluyor. Son olarak Kastamonu Bozkurt ilçesindeki sel felaketinde de vatandaşlara IBAN numarası dağıtıldı. Halk ödediği vergiden ayrı olarak bir de Erdoğan’ın verdiği IBAN’a para yatırmak zorunda kalıyor.

CENGİZ HOLDİNG’E DESTEK VE TEŞVİK YAĞIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Beşli Çete olarak adlandırdığı yandaş müteahhitlere ise AKP Hükumeti ihale ve destek yağdırıyor. Daha dün yayımlanan Resmi Gazetedeki Cumhurbaşkanı kararı ile Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’e fabrika arazisi, personel maaşı desteği, enerji desteği, SSK primi desteği, sıfır vergi desteği gibi teşvikler açıklandı.

 

Merkel, selzedelere 30 milyar Euro bütçe ayırdı: Erdoğan, IBAN verdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder