31 Ağustos 2021 Salı

AKP’nin bumerangı 17/25 Aralık: Eski bakanlara yeni suç duyurusu

Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar’ın itiraflarıyla AKP’nin kabusu 8 yıl sonra geri döndü. Dosyaların üstü örtülmesine rağmen, Türkiyede hiç gündemden düşmüyor hatta yolsuzluklarla ilgi tapeler ABD mahkemelerinden tüm dünyaya dinletildi.  17/25 Aralık dosyalarının kapağını aralayan Bayraktar, o gün olduğu gibi bugün de Erdoğan’ın talimatlarına dikkat çekiyor. Ayrıca Bayraktar’ın sözleri yüzünden yolsuz bakanlara yine yargı yolu göründü.

BOLD – Diken’e verdiği röportajla Türkiye’nin en önemli kırılma noktalarından bir olan 17/25 Aralık Yolsuzluk dosyalarını yeniden gündeme taşıyan Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar, kendi dosyasındaki herşeyin doğru olduğunu itiraf etmişti.

O gün olduğu gibi bugün de her şeyi Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yaptığını anlatan Bayraktar, süreç boyunca partisi dahil her kesimden haksızlığa maruz kaldığını söylüyor.

Yolsuzluğa karışan 4 AKP’li bakan Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran AKP milletvekillerinin oyları yüzünden Yüce Divan’a gönderilemedi.

OYLAMADA ZARFTAN 50 TL ÇIKTI

Erdoğan Bayraktar 219 evet’e 288 ret oyuyla, Egemen Bağış 245 evet oyuna karşılık 255 ret oyuyla, Muammer Güler 241 evet oyuna karşılık 258 ret oyuyla Yüce Divan’a sevkleri reddedildi.

Erdoğan Bayraktar için oy sayımı sürerken bir pusuladan 50 TL çıktı. Parayı pusulaya CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın koyduğu öğrenildi.

EVETÇİ AKP’LİLER KIZDIRDI

BBC Türkçe’de yer habere göre, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, eski bakanlarla ilgili Yüce Divan oylamasında AKP’nin fire vermesiyle ilgili, “İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan’a operasyon yapmıştır” dedi.

Tayyar, ret oyu vermeyen vekillerin kim olduklarının “48 saat içinde belirleneceğini ve parti içinde bir temizlik zamanının geldiğini” söyledi ve şu ifadeleri kullandı: “Yüce Divan oylamasında 38 fire var AK Parti’de. Bu beklentinin üstünde bir rakam. 3-5 olsa tamam ama bu kabul edilemez bir rakam. İçimizdeki hainlerdir bunlar. Bu bir vicdan muhasebesi değil Recep Tayyip Erdoğan’a operasyondur. İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan’a operasyon yapmıştır. Amaçlarına ulaşamadılar ama bir siyasi operasyona kalkıştılar.”

17/25 Aralık Yolsuzluk operasyonlarını yapan polisler ve savcıların büyük bölümü hala hapiste. Yolsuzluk operasyonu ile ilgili meydana gelen her gelişme ise AKP aleyhine oluyor.

Son olarak ABD’deki Halkbank davasında konu mahkemede gündeme gelmiş ve soruşturmanın tapeleri ABD mahkemelerinde dinletilmişti.

YENİDEN YARGI YOLU GÖRÜNDÜ

Erdoğan Bayraktar’ın konuyu tekrar gündeme taşıması yargı konusu oldu. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Bayraktar’ın itirafları sonrası suç duyurunda bulundu.

HKP’nin sosyal medyadan yaptığı duyuruda, “Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık soruşturmasıyla ilgili açıklamaları üzerine eski Bakanlar Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında suç duyurusunda bulunduk” ifadeleri kullanıldı.

Hamile tutuklu Arzu Nur Özkan’ın kendi sesinden maruz kaldığı hak ihlalleri

AKP’nin bumerangı 17/25 Aralık: Eski bakanlara yeni suç duyurusu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder