3 Eylül 2021 Cuma

Babacan 17-25 Aralık’ı açıkladı: Malum arkadaşlar sağı solu tehdit ettiler

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın itiraflarıyla yeniden gündeme gelen 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili tarihi bir açıklama daha geldi. AKP Hükumetlerinde yıllarca Başbakan Yardımcılığı yapan Ali Babacan, 4 bakanın Yüce Divan’a neden gönderilmediğini şöyle açıkladı: “Ve o malum arkadaşlar yerlerinde durmadılar ki. Sağı solu tehdit ettiler. Yakarız da yıkarız da… Çok aktif oldular yani.” Babacan’ın bu açıklamasına sunucu Elif Çakır, “Oooğğğğ” karşılığı verdi.

BOLD – 17-25 Aralık sürecinde bazı isimlerin tehdit edildiğini belirten Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 4 bakanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki soruşturma ve Genel Kurul sürecini anlattı. 17-25 Aralık’ta ortaya çıkan delillerin önce AKP’ye ardından Türkiye’ye zarar verdiğini kaydeden Babacan, bakanların Yüce Divan’a gitmemesinin yanlış olduğunu söyledi.

SORUŞTURMA KOMİSYONU ÜYELERİ YOLSUZLUĞU GÖRDÜ

Meclis’te kurulan 17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu’nu anlatan Babacan, “Bir de bu arkadaşlar Yüce Divan’a gönderilmedi değil mi? Bu toplumun vicdanında da bir iz bıraktı.  Önce Soruşturma Komisyonu kuruldu. (9’u iktidar partisi, 6’sı muhalefetten). Soruşturma komisyonları aynı mahkeme gibi çalışır. Ticari sır, bankacılık bilgileri her şey o komisyona geldi. Bütün dosyalara hakim oldu arkadaşlar. O dönem Soruşturma Komisyonu’na üye olan arkadaşlarla konuştuk tek tek. Hepsinin yolsuzluk olduğuna dair güçlü ve olumsuz kanaatleri vardı.” diye konuştu.

BAKANLAR, YAKARIZ YIKARIZ DİYE SAĞI SOLU TEHDİT ETTİLER

Ardından tarihi bir itirafta bulunan Babacan, “Daha sonra iş hukuki değerlendirmeden yavaş yavaş döndü siyasi bir değerlendirmeye ve bir siyasi hesap başladı. Ve o malum arkadaşlar yerlerinde durmadılar ki. Sağı solu tehdit ettiler. Yakarız da yıkarız da… Çok aktif oldular yani. Ve iş döndü dolaştı hukuki mecradan çıktı bir siyasi hatta düştü. Ağırlıklı görüş öbür taraftaydı. Komisyonun olumsuz oyları Genel Kurul’a göndererek daha farklı sonuç çıkması mümkün değil.” bilgisi verdi.

BURADA KAPATILDI AMA ABD’DE AÇILDI

Babacan, “Burada dosyalar kapatıldı ama New York’ta Halkbank davası olarak patladı. Oradaki olay da 17-25 Aralık dosyası.” şeklinde konuştu.

Karar TV’de Elif Çakır ve Taha Akyol’un sorularını cevaplayan Babacan, 4 bakanın Yüce Divan yolunun nasıl kapatıldığını 1.20.10 saniyesinden sonra anlatıyor.

 

Babacan 17-25 Aralık’ı açıkladı: Malum arkadaşlar sağı solu tehdit ettiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder