2 Eylül 2021 Perşembe

Kovid’e bağlı ölümlerde büyük artış

Sağlık Bakanlığının açıkladığı günlük koronavirüs verilerine göre 283 kişi daha hayatını kaybetti. Yapılan testler sonucu 23 binin üzerinde yeni vaka tespit edildi. Bilim Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Bakan Koca, YÖK Başkanı Özvar ve MEB Bakanı Özer ile basın toplantısı düzenledi.

BOLD – Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin güncel koronavirüs tablosunu açıkladı. Buna göre son 24 saatte 283 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. Yapılan 305 bin 47 testin sonucuna göre ise 23 bin 496 kişinin koronavirüse yakalandığı belirlendi. İyileşen kişi sayısı ise 20 bin 4 olarak açıklandı.

MEB VE YÖK İLE ORTAK TOPLANTI

Bilin Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, YÖK Başkanı Erol Özvar ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açıklamalarda bulundu.

Son günlerdeki vaka artışının nedenenin aşı olmayanlar olduğunu yineleyen Koca, “Aktif vakaların yüzde 81’i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90’ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” dedi.

Koca ayrıca gelen bir soruya da “Aşılanmayanların okula alınmaması gibi bir durum yok” diye yanıt verdi.

ÖZER’DEN PERSONELE ÇAĞRI

Koca’nın ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuştu. Okulların kapanmaması için vatandaşlar kadar personele de sorumluluk düştüğünü söyleyen Özer, “Bu nedenle okullarımızın hiç kapanmaması için ve eğitimin kesintiye uğramaması için tüm personellerimize çağrı yapmak isterim: Lütfen belirlediğimiz kurallara harfiyen uyalım. Uyalım ki bir daha okullarımız kapanma sorunu ile karşı karşıya kalmasın” dedi.

Özer’in ardından konuşan Özvar da şunları kaydettiYÖK Başkanı ise şunları ifade etti: “Bizler kampüslerimizi kapatmadık. Fakat salgın sebebiyle biz eğitim-öğretim faaliyetlerimizi uzaktan yapmaya karar verdik. Akademik yıl açılışı ay sonunda ya da Ekim ayının başında yapılacak.”

AKP’de 17/25 paniği: Erdoğan Bayraktar’ın itiraflarını soracaklar diye…

Kovid’e bağlı ölümlerde büyük artış yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder