6 Ekim 2021 Çarşamba

15 Temmuz’da tutuklanan 3 askeri öğrenciye tahliye

15 Temmuz gecesi TRT’nin Ulus’taki yerleşkesi ve Digiturk binasının işgaline ilişkin, Yargıtay’ın haklarında verilen hükümlerin bozulmasına karar verdiği 38 sanıktan 3’ü tahliye edildi.

BOLD – TRT’nin Ulus’taki yerleşkesi ve Digiturk binasının işgaline ilişkin yeniden yapılan yargılamada mahkeme ara kararını bugün açıkladı. Üç askeri öğrenci tahliye edilirken, diğerlerinin tutukluluğunun devamına hükmetti. Duruşma 1-2-3 Aralık tarihlerine ertelendi.

YARGITAY BOZDU

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinin 19 Ocak 2018’de sanıklar hakkında verdiği karar, istinaf mahkemesince onandı. Yargıtay 16. Ceza Dairesine giden dosya hakkında mahkeme, eski albay Hamdi Acar, eski binbaşı Ali Akkaş ve eski yüzbaşı Fatih Aksoy’un da aralarında bulunduğu 20 sanığa “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları ile 35 sanık hakkındaki beraat hükmünü onadı.

Olay tarihinde askeri öğrenci olan 37 sanığa “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen mahkumiyet hükümlerini bozan Daire, bu sanıkların eyleminin “Anayasa’yı ihlal suçuna yardımı” oluşturacağına hükmetti. Mahkeme, müebbet hapis cezası alan eski astsubay Mehmet Rauf Çağmar’a verilen cezayı da bozmuştu.

Başak Demirtaş: Kızlarım 19 aydır babalarına sarılamıyor, artık keyfiyete dönüştü

15 Temmuz’da tutuklanan 3 askeri öğrenciye tahliye yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder