6 Ekim 2021 Çarşamba

Avusturya’da iktidar partisine yolsuzluk operasyonu: Polis başbakanlık binasına girdi

Avusturya’da savcının talimatıyla polis ekipleri, yolsuzluk soruşturması dosyasında şüpheli sıfatıyla yer alan Başbakan Sebastian Kurz’un ofisi ve partisinin genel merkezinde arama yaptı.

BOLD – Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un yolsuzluk soruşturmasıyla başı belada. Soruşturma kapsamında Kurz’un yakın çevresi de yolsuzluk soruşturmasında mercek altında. Soruşturma dosyasında Başbakan Sebastian Kurz, Kurz’un danışmanı Stefan Steiner, medya yetkilisi Gerald Fleischmann ve bir basın sözcüsü şüpheli olarak yer alıyor.Polis, federal başbakanlık binasında arama yaptı.

 

Soruşturma kapsamında Kurz’un partisi Avusturya Halk Partisi’nin (ÖVP) parti genel merkezi de arandı. Avusturya medyasında savcıların, anketlerin manipüle edilmesi başta olmak üzere bazı yolsuzluk iddialarını soruşturduğunu yazdı.

PARTİDEN SORUŞTURMAYA TEPKİ

Soruşturmanın ardından Kurz’un partisi ÖVP, iddialara karşı kamuoyuna açıklama yaptı. İddiaların yıllar öncesine ait olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sebastian Kurz, Josef Pröll, Gernot Blümel, Hartwig Löger ve Bernhard Bonelli ve diğerlerine karşı yapılmış olan ve artık asılsız olduğu ortaya çıkan asılsız suçlamalar bunlar. Şimdi de beş yıl önceki olaylar hakkında mesnetsiz iddialar ortaya atıldı. Hep aynı amaç ve sistemle Halk Partisi’ne ve Sebastian Kurz’a büyük zarar vermek istiyorlar.”

“Hukuk tek adalet tek, bir mahkeme heyeti, bu kadar zıt nasıl karar verebilir?

Avusturya’da iktidar partisine yolsuzluk operasyonu: Polis başbakanlık binasına girdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder