6 Ekim 2021 Çarşamba

Soylu’nun bakanlığından Peker uyarısı: Yurtdışından gelen görüntülü aramaları reddedin

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in gazeteci Hadi Özışık’la Facetime görüntülerini yayınlaması ve Süleyman Soylu’yla ilgili iddialarının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan vatandaşlara dikkat çeken bir uyarı geldi. Bakanlık, dün halka gönderdiği kısa mesajlarla yurtdışından bilmedikleri kişilerden gelen görüntülü aramaları reddetmelerini istedi.    

BOLD – Kamuoyu, organize suç örgütü Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hazırladığı “hediye”yi açıklamasını beklerken, Soylu’dan ilginç bir hamle geldi. İçişleri Bakanlığı, milyonlarca kişiye gönderdiği kısa mesajla yurtdışından bilmedikleri kişiden gelen görüntülü aramaları reddetmelerini istedi.

TEHDİT VE ŞANTAJA MARUZ KALMAMAK İÇİN AÇMAYIN

İçişleri Bakanlığı’nadn gönderilen kısa mesajda, “Sosyal medyadan yurtdışı kaynaklı görüntülü aranarak tehdit ve şantaja maruz kalmamak için tanımadığınız kişilerden gelen görüntülü aramaları reddediniz” denildi. Bu durum Sedat Peker tarafından daha önce görüntülü olarak aranan ve yaptıkları konuşmaları kamuoyuna açıklanan LazOil Enerji şirketinin sahibi Serdar Ekşioğlu, gazeteci Hadi Özışık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Peker’in ortak tanıdıkları Reşat Hacıfazlıoğlu’nu akıllara getirdi.

PEKER CEHPESİNDEN MESAJA TEPKİ

Soylu’nun halka gönderdiği kısa mesaja Peker cephesinden tepki geldi. Peker’in danışmanı olarak bilinen Emre Olur sosyal medya hesabından mesajla ilgili “Halkın verdiği vergilerle korkunuzdan herkese sms atıyorsunuz. Sn. Reis Sedat Peker’in anlı şanlı geçmişiyle kendi geçmişinizi karıştırmayın. Şantaj, tehdit ve diğer zorbalıklar sizin uzmanlık alanınız! Sizin yeryüzünde eşiniz benzeriniz yok. İğrençsiniz!” dedi. Sedat Peker’in de mesaja sosyal medyada gösterilen tepkileri paylaşması dikkat çekti.

HEDİYE VE HELALLEŞMEYİ HALA GERÇEKLEŞTİREMEDİ

Mayıs ayından beri AKP iktidarının yolsuzluk, usulsüzlükleri ile ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 1 Ekim’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yapacağını açıkladığı paylaşımı yapmadı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 1 Ekim’de açıklayacağı bilgilere kısıtlama getirdiği, Peker’i başka bir hesap üzerinden dahi paylaşım yapmaması konusunda uyardığı öne sürüldü. Peker, Haziran ayı başında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili yapacağını açıkladığı “helalleşme” videosunu da aradan geçen 4 aya karşın hâlâ çekemedi.

“SANA ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE HAZIRLADIM” DEMİŞTİ

Peker, 16 Eylül tarihinde yaptığı paylaşımda 1 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir “hediyesi” olacağını söylemişti. Peker, paylaşımında “Benim en sevdiğim hastam Süslü Sülüman, son günlerdeki tavırların doktorun olarak beni çok mutlu etti. Bu yüzden 1 Ekim meclis açılışında sana çok güzel bir hediye hazırladım. Şimdi huzur içinde tatilini yap” demişti.

DEĞİL PAYLAŞIM, İSTERSE VİDEODA ÇEKEBİLİR

Sedat Peker, video ve paylaşımları ile ilgili Birleşik Arap Emirlikleri’nin getirdiği kısıtlamaları öne sürse de Gazeteci Cevheri Güven, Peker’in video çekebileceğini ve buna BAE’nin bir şey demeyeceğini belirtti. Yaptığı son videolarda Peker’le ilgili açıklama yapan Güven, Peker’in BAE’de olduğunu ve kaldığı yeri bildiğini belirtti. BAE’nın ülkelerinde sorun yaşayan organize suç örgütü liderleri ve oligarklar için özel ayrıcalıklar sunduğunu belirten Güven, Peker’in de bu nedenle BAE’yı tercih ettiğini kaydetti. Peker’in video çekimi konusunda bir engel bulunmadığını aktaran Güven, video çekmesinin kendi güvenliği açısından daha etkili olacağının altını çizdi. Güven, Peker’e bir şey olması halinde diğer mafya ve oligarklar açısından BAE’nın itibarının zedeleneceğini belirterek, BAE’nın Peker’e bir şey olmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

Biraz daha gayret edin öldürmenize az kaldı

Soylu’nun bakanlığından Peker uyarısı: Yurtdışından gelen görüntülü aramaları reddedin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder