7 Ekim 2021 Perşembe

Konda’nın anketi: Erdoğan’ın oyu eridi, büyük çoğunluk seçimi kazanmasını istemiyor

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın Eylül ayı anketinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimini kazanmasını istemeyenlerin oranındaki artış dikkat çekti. Erdoğan’ın bir sonraki seçimi kazanmasını “olumsuz” olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 64 oldu. AKP’nin oyları ise yüzde 32,7’ye geriledi

BOLD – KONDA’nın Eylül ayı anketinin sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 41,6’ya gerilerken, Millet İttifakı’nın oyu eylül ayında yüzde 2,8 artış ile yüzde 44,1 oldu.

AKP VE MHP GERİLEDİ

Ankette, AKP’nin oyları da temmuz ayına göre geriledi. AKP’nin temmuzda yüzde 36,1 olan oy oranı eylül ayında yüzde 32,7’ye düştü. MHP’nin oy oranı da yüzde 8,9’a indi.

İYİ PARTİ’NİN OYLARINDA ARTIŞ

Eylül ayında Millet İttifakı’nda CHP’nin oy oranı yüzde 25,6’dan yüzde 24,8’e geriledi. Ankette, İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 15,7’den yüzde 19,3’e yükseldi.

Temmuz’da yüzde 11,2 oy alan HDP’nin oy oranı ise Eylül ayında yüzde 11,7 olarak ölçüldü.

Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi dahil “diğer partiler”in toplam oyu yüzde 0,5 artarak ile yüzde 2,6’ya çıktı.

ÇOĞUNLUK ERDOĞAN’I İSTEMİYOR

KONDA’nın araştırmasındaki çarpıcı bilgilerden bir tanesi de Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın kazanmasını istemeyenlerin oranındaki artış oldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir sonraki seçimi kazanmasını “olumsuz” olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 64 oldu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a akıl sağlığı raporu istedi: Benim söylediğimi zannediyor

Konda’nın anketi: Erdoğan’ın oyu eridi, büyük çoğunluk seçimi kazanmasını istemiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder